Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

Češi porazili Finy v nájezdech

Sport

  18:50
LIBEREC - Čeští hokejisté vyhráli ve svém druhém utkání na Česká pojišťovna Cupu v Liberci nad Finskem 2:1 po samostatných nájezdech. Svěřenci trenéra Aloise Hadamczika tak na posledním turnaji série Euro Hockey Tour neskončí hůř než druzí a v neděli se o celkový triumf utkají s Ruskem.

Češi se radují z vyrovnávací branky. foto: ČTK

Svěřenci trenéra Aloise Hadamczika, o jejichž dnešním úspěchu rozhodl Radim Vrbata, mají stále šanci skončit v celkovém hodnocení seriáli na druhém místě. K tomu však potřebují v neděli získat více bodů než jejich dnešní soupeř, který se utká se Švédskem.

Finští hokejisté ke svému prvnímu zápasu na severu Čech nastoupili po komplikované cestě z Moskvy, kde ve čtvrtek v předehrávce turnaje prohráli s domácím Ruskem. Jejich letecké spojení mělo totiž velké zpoždění a do Prahy tým přiletěl až dnes po půlnoci. Hráči šli poté spát až po čtvrté hodině ranní a tak trenér Shedden raději zrušil plánované dopolední rozbruslení.

Zápasu daly ráz přesilovky, ve kterých padli obě branky základní hrací doby. Brankář Hnilička však stejně jako jeho protějšek podruhé neinkasoval, a tak ke slovu přišlo prodloužení. Ani v nastavené pětiminutovce gól nepadl, musely tak rozhodnout samostatné nájezdy. Rozuzlení přinesla až pátá série, kdy se podruhé prosadil Vrbata. Čermák, Irgl ani Kaberle své pokusy neproměnili, na Hniličku vyzrál pouze Pirnes.

Výsledek:
Česká republika - Finsko 2:1 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 34. Straka (T. Kaberle), rozhodující nájezd Vrbata - 12. Immonen (Hyvönen, Pesonen). Rozhodčí: Čerenkov (Rus.), Vinnerborg (Švéd.) - Gebauer, Lederer (oba ČR). Vyloučení: 7:10. Využití: 1:1. Diváci: 7169 (vyprodáno).

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!