Pondělí 27. května 2024, svátek má Valdemar
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Sport

Rodová kletba? Bývalý hokejista Pašek si vzal život, stejně jako před lety jeho slavný otec

Generální ředitel Bratislava Capitals Dušan Pašek spáchal sebevraždu. foto: Twitter

Slovenský hokej zasáhla další tragická událost. Jen dva dny po úmrtí útočníka Borise Sádeckého, útočníka Bratislava Capitals, zemřel i generální ředitel klubu, šestatřicetiletý Dušan Pašek. Bývalý hokejista spáchal sebevraždu, stejně jako před třiadvaceti lety jeho otec. Podle slovenských médií se oběsil.
  12:32

Viceprezident klubu Capitals a syn slavného československého útočníka byl ve čtvrtek večer nezvěstný. V pátek jej podle informací webu sportnet.sme.sk našli oběšeného v bratislavské čtvrti Koliba. 

Odchovanec Slovanu Bratislava byl trojnásobným mistrem Slovenska, kariéru ukončil v únoru 2016 ze zdravotních důvodů.

„Je to obrovská ztráta pro slovenský sport a pro každého, kdo Dušana znal. Měl před sebou celý život a velké plány, jak pomoct slovenskému hokeji. Byl to můj nejlepší přítel a jeho smrt mě hluboko zasáhla,“ uvedl na twitteru Capitals prezident klubu Ivo Ďurkovič.

Jeho otec, Dušan Pašek starší, patřil v osmdesátých letech k největším oporám československé reprezentace. V roce 1985 pomohl k zlatým medailím z domácího šampionátu v Praze. Z mistrovství světa měl také dvě stříbra a bronz, získal i stříbro z olympijských her v Sarajevu. 

V březnu roku 1998, kdy zastával funkci šéfa slovenského hokejového svazu, zemřel ve své pracovně. Jeho smrt byla uzavřena jako sebevražda.

Slovenský hokejista Sádecký po kolapsu na ledě v zápase IHL zemřel

Bratislavský klub tak potkala druhá tragédie v krátkém časovém sledu. Čtyřiadvacetiletý Sádecký zkolaboval minulý týden během zápasu rakouské ICE Hockey League v Dorbirnu. 

Od té doby ležel v nemocnici ve vážném stavu. V úterý následkům srdečního selhání podlehl. 

Capitals odložili nejbližší dva zápasy. Vedení soutěže oznámilo, že všechna víkendová utkání začnou minutou ticha a na počest Sádeckého budou mít všichni hráči na přilbě číslo deset.

Autoři: ,