130 let

Generální ředitel Bratislava Capitals Dušan Pašek spáchal sebevraždu. | foto: Twitter

Rodová kletba? Bývalý hokejista Pašek si vzal život, stejně jako před lety jeho slavný otec

Sport
  •   12:32
Slovenský hokej zasáhla další tragická událost. Jen dva dny po úmrtí útočníka Borise Sádeckého, útočníka Bratislava Capitals, zemřel i generální ředitel klubu, šestatřicetiletý Dušan Pašek. Bývalý hokejista spáchal sebevraždu, stejně jako před třiadvaceti lety jeho otec. Podle slovenských médií se oběsil.

Viceprezident klubu Capitals a syn slavného československého útočníka byl ve čtvrtek večer nezvěstný. V pátek jej podle informací webu sportnet.sme.sk našli oběšeného v bratislavské čtvrti Koliba. 

Odchovanec Slovanu Bratislava byl trojnásobným mistrem Slovenska, kariéru ukončil v únoru 2016 ze zdravotních důvodů.

„Je to obrovská ztráta pro slovenský sport a pro každého, kdo Dušana znal. Měl před sebou celý život a velké plány, jak pomoct slovenskému hokeji. Byl to můj nejlepší přítel a jeho smrt mě hluboko zasáhla,“ uvedl na twitteru Capitals prezident klubu Ivo Ďurkovič.

Jeho otec, Dušan Pašek starší, patřil v osmdesátých letech k největším oporám československé reprezentace. V roce 1985 pomohl k zlatým medailím z domácího šampionátu v Praze. Z mistrovství světa měl také dvě stříbra a bronz, získal i stříbro z olympijských her v Sarajevu. 

V březnu roku 1998, kdy zastával funkci šéfa slovenského hokejového svazu, zemřel ve své pracovně. Jeho smrt byla uzavřena jako sebevražda.

Slovenský hokejista Sádecký po kolapsu na ledě v zápase IHL zemřel

Bratislavský klub tak potkala druhá tragédie v krátkém časovém sledu. Čtyřiadvacetiletý Sádecký zkolaboval minulý týden během zápasu rakouské ICE Hockey League v Dorbirnu. 

Od té doby ležel v nemocnici ve vážném stavu. V úterý následkům srdečního selhání podlehl. 

Capitals odložili nejbližší dva zápasy. Vedení soutěže oznámilo, že všechna víkendová utkání začnou minutou ticha a na počest Sádeckého budou mít všichni hráči na přilbě číslo deset.

Autoři: Lidovky.cz, ČTK