Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Dvě věže? Možný žolík

Sport

  9:07
PRAHA - Jágr–Straka, Ručinský–Reichel nebo Patera s Procházkou. Český hokej má mnoho významných hokejových parťáků, kteří dokázali předvádět akce, u nichž se divákům tajil dech. Jen tak, bez jediného slova nebo posunku. Prostě si intuitivně rozuměli.

Dvě věže na tréninku reprezentace. foto: Lidové noviny

Přesně tak funguje i vztah mohutných karlovarských, a teď i reprezentačních útočníků Václava Skuhravého a Petra Kumstáta.
Po pěti sezonách v jedné formaci mají šanci si spolu zahrát i v národním týmu. "Jsou to důrazní hráči. Na mezinárodní scéně určitě platní,“ chválil duo reprezentační trenér Alois Hadamczik.
"Určitě by to byl velký úspěch, kdybych si v Kanadě zahrál, ale moc velké šance si nedávám. Vidím to tak 20 na 80, že se tam dostaneme,“ řekl trochu pesimisticky Skuhravý.  

To, že jméno Kumstát nebo Skuhravý už skoro nikdo nevysloví bez toho, aby uvedl i jméno toho druhého, ani jednomu z nich nevadí. "Hrajeme spolu dlouho, takže nás všichni berou jako dvojici,“ vyprávěl devětadvacetiletý Skuhravý. "Ve dvou se to lépe táhne,“ poznamenal o tři roky mladší Kumstát. „Sedli jsme si k sobě hokejově i mimo led.“

Vizitky
karlovarské dvojice

Václav Skuhravý
29 let, 193 cm / 104 kg
Dvakrát byl nejtrestanějším hráčem základní části extraligy. V této sezoně byl nejlepším střelcem Karlových Varů. V reprezentaci si poprvé zahrál v sezoně 2005/2006.

Petr Kumstát
26 let, 197 cm / 93 kg
Dvakrát se stal nejlepším střelcem týmu a v této sezoně byl nejproduktivnějším hráčem Západočechů. Pozvánku do reprezentace dostal poprvé loni v létě.


Tuhle dvojku, s přezdívkou "dvě věže“, prostě nelze přehlédnout. Kumstát měří 197 centimetrů, Skuhravý jen o čtyři méně. "Já tu přezdívku chápu, ale s výškou už nic nenadělám. Leda že bych ještě povyrostl,“ smál se Kumstát. Skuhravý se zase o své přezdívce dozvěděl poprvé z internetu. "Někde jsem si to přečetl. S Petrem jsme se tomu smáli, ale nijak už to neřešíme,“ vysvětlil.