Úterý 30. dubna 2024, svátek má Blahoslav
130 let

Lidovky.cz

Erat se připojí k týmu večer

Sport

  21:09
KANADA - V pozdních večerních hodinách se připojí k výpravě českých hokejistů v přípravném kempu v Montrealu útočník Martin Erat z Nashvillu. Šestadvacetiletý hráč jednal s vedením Predators o prodloužení kontaktu a v podvečer vyrazí na cestu za reprezentací.

Martin Erat se připojí k týmu až pozdě večer. foto: ČTK

Národní tým dnes absolvoval dopoledne rozbruslení ve sportovním centru v Pierrefonds a odpoledne zamíří z Montrealu do 150 kilometrů vzdáleného Trois Riviéres, kde od 18:30 východoamerického času (0:30 SELČ) nastoupí v generálce na mistrovství světa proti Francii. "Martin Erat v šest večer letí přes New York do Montrealu, přijede někdy v noci," řekl novinářům trenér Alois Hadamczik.

Jako poslední se pravděpodobně až ve čtvrtek v Québeku připojí k týmu Eratův klubový spoluhráč, obránce Marek Židlický. Na zápas s Francií necestují s týmem odpočívající útočníci Patrik Eliáš a
Aleš Kotalík. V úterý byl zrušen dopolední trénink, protože tým se bude vracet po přípravném duelu zpět do montrealského hotelu Sheraton pozdě večer. Příprava na ledě bude pokračovat až odpoledne.

Autor: