Pondělí 3. června 2024, svátek má Tamara
  • Premium

    Získejte všechny články
    jen za 89 Kč/měsíc

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Erat se zaskvěl čtyřmi asistencemi

Sport

  11:01
NEW YORK - Český útočník Martin Erat se v sobotním utkání NHL blýskl čtyřmi asistencemi, kterými pomohl Nashvillu k vítězství 4:3 v prodloužení nad Los Angeles. Pro třebíčského rodáka jsou čtyři přihrávky v jednom utkání osobním rekordem v NHL, přičemž první z nich byla zároveň i jeho 300. bodem v soutěži.

Martin Erat (vlevo, číslo 10) se raduje se spoluhráči. foto: ČTK

Hokejisté Nashvillu učinili vítězstvím další krok k play off, protože se posunuli na sedmé místo Západní konference s jednobodovým náskokem na devátý Edmonton. Predators dokázali bodovat v každém z posledních sedmi zápasů, přičemž šest z nich skončilo rozdílem jediné branky. "Tyto zápasy namáhají naši nervovou soustavu, testují naši odolnost a charakter," uvedl trenér Barry Trotz.

Zisk druhého bodu zařídil Nashvillu ve čtvrté minutě prodloužení gólem v přesilové hře Steve Sullivan, jenž v základní hrací době zaznamenal i dvě finální přihrávky a stal se první hvězdou zápasu.

Na rozdíl jednoho bodu se poslední postupové příčce do play off přiblížila Florida vítězstvím 6:3 na ledě Dallasu. Panthers rozhodli o dvoubodovém zisku na přelomu druhé a třetí třetiny, kdy třemi góly otočili stav na 4:2. Čtvrtý gól vsítil český útočník Kamil Kreps a do prázdné branky zpečetil výhru Radek Dvořák, jenž si v utkání připsal i asistenci.

V brance Floridy dostal před Tomášem Vokounem opět přednost Craig Anderson, jenž v minulém utkání vychytal týmu čtyřiceti úspěšnými zásahy vítězství ve Philadelphii. Dallasu se dostává do útlumu v nevhodnou dobu - prohráli už pošesté v řadě a na poslední postupové místo ztrácejí sedm zápasů před koncem základní části šest bodů.

Český útočník Patrik Eliáš vstřelil v první třetině úvodní branku New Jersey v souboji s Carolinou, ale hosté v závěru dvěma góly skóre otočili a Devils si připsali čtvrtou prohru v řadě. Hurricanes naopak vyhráli pošesté za sebou, vyrovnání se ale dočkali až v 54. minutě gólem Sergeje Samsonova.

Ani pět branek nestačilo Torontu k bodovému zisku v zápase s Bostonem. Maple Leafs vedli v úvodu druhé části 4:3, ale vedoucí tým Východní konference skóroval čtyřikrát během 30. až 38. minuty a nakonec zvítězil 7:5. Gólem a asistencí se o výhru Bruins zasloužil i český útočník David Krejčí.

Boston navýšil náskok v čele Východní konference na pět bodů a stejný počet sami ztrácejí na vedoucí tým soutěže San Jose, který v domácím prostředí udolal Phoenix 3:2. Sharks dospěli k vítězství navzdory vysokému počtu zraněných hráčů. Chybí jim devět hokejistů základu, mezi nimiž jsou třeba kapitán Patrick Marleau, Jonathan Cheechoo, Rob Blake a Ryan Clowe.

Ruský útočník Ilja Kovalčuk je čtvrtým hokejistou sezony, který nasázel soupeřům 40 gólů. Jubilejní branky docílil kanonýr Atlanty v zápase s Ottawou, kterou Trashers díky třem trefám v prostřední části porazili 6:3. "Všechny mé góly bych vyměnil za účast v play off," komentoval gólovou potenci Kovalčuk, jenž zaznamenal alespoň čtyřicet branek v každé z posledních pěti sezon.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!