Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Extraligová ostuda. Zápas v Brně byl přerušen kvůli mlze

Sport

  18:32aktualizováno  21:42
PRAHA - Měla to být oslava, ale je z toho pořádná ostuda. Ve druhém kole nového extraligové ročníku hostí Kometa Brno v repríze finále mistrovský Zlín. Jenže utkání bylo přerušeno kvůli mlze nad ledem. Podmínky se nezlepšily, a tak byl zápas předčasně ukončen. Vedení soutěže bude jednat o náhradním termínu.

Hráči neviděli puk, branku, ani sebe navzájem. foto: MAFRA - Anna Vavríková

Brněnská Kajot Aréna se tradičně zaplnila až do posledního místa. Domácí fanoušci už měli hokejový „absťák“, prvními hosty navíc byli Zlínští, kteří na jaře obrali Kometu o titul.

Všechno bylo nachystáno, tedy skoro všechno. Už úvodní buly se posunulo, protože nad ledem byl mlžný opar, přes plexiskla na mantinelech nebylo nic vidět. Pořadatelé se vytvrale snažili, ale mlhu se nedařilo rozfoukat.

Nevidíme hráče ani puk

Rozhodčí dvakrát přerušili hru. „ My nevidíme vůbec nic. Hráče ani puk,“ říkal René Hradil. Při první pauze se sudími vtipkoval zlínský kapitán Petr Čajánek: „Tak to ukončíme a pojedem dom, ne?“. Rozhodčí mu s úsměvem odpověděl: „Jo, tak ať jdou mladí jedzit kolečka.“ Bylo potřeba mlhu jakkoliv rozehnat, když selhala technika na stadionu. „To je nekonečný příběh,“ ulevil si jeden z pořadatelů.

Rozhodčí dlouho debatovali, nakonec ale po poradě s kapitány obou mužstev zápas...

Chvíli se hrálo dál, jenže podmínky se nelepšily. Hráčům šlo o zdraví, diváci měli zkažený zážitek. Potřetí už se rozhodčí dohodli s oběma střídačkami a hokejisty poslali do kabin. „Jestli se to po pauze bude opakovat, ukončíme to,“ sdělili.

Až po půlhodině se vrátili hráči na led a pokračovalo se. Jenže zase jenom na chvíli. Rozhodčí Hradil se telefonicky poradil s extraligovým šéfem Josefem Řezníčkem, jak situaci vyřešit. Dostal svolení, že po dohodě s oběma kapitány může utkání ukončit.

ČTĚTE VÍCE

„Je to nehratelné,“ řekl Čajánek. „Je to o ničem,“ souhlasil brněnský František Ptáček.

S mlhou měli problémy také v Hradci Králové. Duel se Spartou však byl přerušen na chvíli pouze na začátku.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!