Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Hertl nezabránil svým desátým gólem sezóny porážce San Jose. Vaněček a Rittich do zápasů nezasáhli

Útočník Tomáš Hertl (uprostřed) v zápase proti Arizoně v rámci soutěže NHL. foto: ČTK

New York - Hokejový útočník Tomáš Hertl neodvrátil svým desátým gólem sezony prohru San Jose 2:5 na ledě Arizony. Odchovanec pražské Slavie si od vyléčení koronaviru udržuje průměr bodu na zápas - v devíti utkáních si připsal čtyři trefy a pět přihrávek. Gólmani Vítek Vaněček a David Rittich zůstali v pátečním programu NHL na střídačce.
  7:11

Zohorna po debutu těžko hledal slova: Byl jsem trochu nervózní. Doufám, že to viděla celá rodina

Hertl vyrovnal na začátku druhé třetiny v oslabení na 1:1. Český útočník dostal ve středním pásmu puk do jízdy za obranu Arizony a rychlý protiútok zakončil střelou z levé strany k bližší tyči. Coyotes rozhodli v rozmezí 39. až 50. minuty, během kterých odskočili na 5:1. Dva góly vítězů vstřelil Christian Dvorak.

Vaněček, který o den dříve vychytal výhru Washingtonu 4:3 nad New Jersey, sledoval jak jeho kolega Ilja Samsonov dovedl tým v odvetě k vítězství 4:0. Ruský gólman zneškodnil 24 střel a byl vyhlášen největší hvězdou zápasu.

Dvěma góly podpořil výhru Capitals Alexandr Ovečkin, který skóroval v posledních deseti zápasech desetkrát a dostal se v tabulce kanonýrů do elitní desítky. Aktuálně je se 17 zásahy šestý, na vedoucího Austona Matthewse z Toronta ztrácí čtyři trefy.

Rittich v této sezoně zasáhl do dvanácti utkání a většinou dělá náhradníka Jacobu Markstömovi. Švédský gólman nezabránil v pátek 26 zásahy porážce Calgary 2:3 s Winnipegem. Flames zápas zdramatizovali ve třetí části, v níž dvakrát snížili na jediný gól, ale i tak prohráli počtvrté v řadě. Hlavními strůjci vítězství Jets se stali Paul Stastny a Kyle Connor, kteří si připsali gól a přihrávku.

VÝSLEDKY NHL

Washington - New Jersey 4:0 

Calgary - Winnipeg 2:3 

Arizona - San Jose 5:2 

St. Louis - Anaheim 1:4

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Zahradník/údržbář budov

Velvyslanectví Alžírské demokratické a lidové republiky
Praha