Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Hokejista Tomáš Rolinek přece jen bude hrát v extralize za Spartu

Sport

  11:03
PRAHA - Hokejový útočník Tomáš Rolinek nakonec přeci jen bude hrát za Spartu. Pražský klub o dohodě s třiatřicetiletým kapitánem mistrů světa z roku 2010 informoval na svých internetových stránkách.

Tomáš Rolinek na tréninku Pardubic. foto: MAFRA - Michal Klíma.

"Jsem rád, že to tahle dopadlo. Po odchodu z Pardubic jsem o jiném klubu, než je Sparta, neuvažoval," prohlásil Rolinek. S holešovickým klubem byl v kontaktu od začátku června, kdy kvůli nedostatku financí skončil na východě Čech. "Agent mi o jiných nabídkách říkal, ale v já v dané chvíli chtěl jedině sem. Jsem opravdu nadšený, že se všechno podařilo dotáhnout," přidal Rolinek, který v uplynulé sezoně v Pardubicích ve 20 zápasech včetně play off připsal 10 bodů za čtyři branky a šest asistencí.

Tomáš Rolinek

Sparta získala Rolinka navzdory tomu, že po prvním neúspěšném jednání klub uzavřel rozpočet na hráče. "Situace se poněkud změnila a vedení se rozhodlo tým vzhledem k vysokým ambicím ještě posílit," uvedl sportovní manažer klubu Patrik Martinec. Dohoda potěšila i trenéra Sparty Josefa Jandače. "S Tomášem se znám už delší dobu a přesně vím, jaké má přednosti. Proto jsem o něj hodne stál.

Nakonec se transfer podařil a já jsem přesvědčený, že nám hodně pomůže," uvedl Jandač, který působil v roce 2010 u národního týmu. Rolinek, který v minulosti nastupoval také v Kontinentální lize za Ufu a Magnitogorsk, se do přípravy Sparty zapojí v pondělí. Na led by měl majitel kompletní sady medailí z mistrovství světa s novými spoluhráči vyjet ve čtvrtek.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...