Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Fantastický Pastrňák. Philadelphii nastřílel hattrick a přidal i asistenci

David Pastrňák (88). foto: Eric HartlineReuters

New York - Hokejový kanonýr David Pastrňák zazářil třemi góly a jednou asistencí při vítězství Bostonu ve středečním utkání NHL na ledě Philadelphie 4:3 v prodloužení. Za poražené jednou skóroval útočník Jakub Voráček, který je s 11 body za tři branky a osm asistencí z 11 utkání nejproduktivnějším českým hráčem v sezoně.
  7:32aktualizováno  9:01

Pastrňák po 12 sekundách otevřel skóre utkání, kdy se prosmýkl kolem Shaynea Gostisbehereho a z úhlu překonal Cartera Harta. Po obratu Flyers na 3:1 ve třetí třetině dalšími dvěma góly v přesilových hrách vynutil prodloužení.

Vaněček dovedl Washington k vítězství, Nečas pomohl Carolině a Pastrňák s Krejčím si připsali přihrávku

Nejdříve v 53. minutě po povedené kombinaci Bruins zamířil do odkryté branky a v čase 59:45 se prosadil při power play při hře šesti proti čtyřem z dorážky. Dovršil svůj devátý hattrick v kariéře v základní části NHL a ještě jeden další má na kontě v play off. Po 31 vteřinách nastavení rozhodl v další početní výhodě po jeho přihrávce Patrice Bergeron. Asistenci si připsal také David Krejčí.

„Je to střelec, který rozhoduje zápasy. Přesně hráč, kterého potřebujeme. Po návratu vypadá plný energie a ukazuje, jak je pro nás důležitý. Jsme rádi, že se vrátil,“ pochválil Pastrňáka trenér Bruins Bruce Cassidy.

Do sezony vstoupil Pastrňák po zářijové operaci kyčle až 30. ledna a ve třech zápasech stihl obhájce Maurice Richard Trophy pro nejlepšího střelce NHL nasbírat už sedm bodů za pět branek a dvě asistence.

Návrat české hvězdy je blízko. Pastrňák by mohl nastoupit už proti Ovečkinovi s Chárou

Druhou branku Flyers vstřelil ve 42. minutě Voráček, který si u levé tyče našel nabídku od Travise Sanheima a překonal bezmocného Tuukku Raska.

Ve druhém středečním duelu obhájci Stanleyova poháru z Tampy Bay porazili Detroit 5:1 a posunuli se na první místo Centrální divize. Jednou asistencí se na výhře Lightning podílel útočník Ondřej Palát.

Výsledky NHL:

Tampa Bay - Detroit 5:1 (3:0, 2:1, 0:0)
Branky: 2. Hedman, 4. Cirelli, 5. McDonagh, 28. B. Point (PALÁT), 32. Killorn - 30. Mantha. Střely na branku: 24:17. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Hedman, 2. Coleman, 3. Killorn (všichni Tampa Bay).

Philadelphia - Boston 3:4 v prodl. (0:1, 1:0, 2:2 - 0:1)
Branky: 36. K. Hayes, 42. VORÁČEK, 49. Farabee - 1., 53. a 60. PASTRŇÁK, 61. Bergeron (PASTRŇÁK, KREJČÍ). Střely na branku: 25:35. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Bergeron, 2. PASTRŇÁK (oba Boston), 3. J. van Riemsdyk (Philadelphia).

Autor: