Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Hruška dostal za mobil na ledě pokutu. Nebral jsem ho tam vědomě, zapadl mi do výstroje, vysvětlil

Vítkovický Vojtěch Polák se raduje z gólu. Jan Hruška (vpravo) a Vítkovice obracejí ze 0:3 na 4:3 foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Ostrava - Hokejový útočník Jan Hruška z Vítkovic přiznal, že mobil, který se nečekaně objevil na ledě v průběhu pátečního extraligového zápasu v Plzni, byl jeho. Do výstroje mu zapadl o přestávce nešťastnou náhodou. Zástupci klubu zároveň oznámili, že pětatřicetiletý hráč za kuriózní incident dostane pokutu, neboť porušil interní disciplinární řád.
  13:21

„Celý tenhle incident mě mrzí. Mobilní telefon jsem s sebou na led rozhodně nebral vědomě, rozhodně na něj nemám na kalhotách nějakou kapsu nebo něco podobného. Zapadl mi do výstroje nešťastnou náhodou o přestávce, já si toho nevšiml a nevědomky jsem s ním ve výstroji odešel na led,“ uvedl Hruška na klubovém webu.

Rozhodčí Pavel Hodek hru kvůli mobilu na ledové ploše přerušil ve 22. minutě. Hruškovi tak zřejmě vypadl hned při prvním střídání ve druhé třetině. „Naštěstí na něj nikdo nenajel a nezranil se o něj,“ oddechl si Hruška, jehož určitě potěšila i skutečnost, že se přístroj při pádu nerozbil.

Vedení Vítkovic se za nezvyklý moment, který se stal hitem sociálních sítí, omluvilo fanouškům i partnerům klubu. „Došlo k nešťastné náhodě, která se ale přihodit jednoznačně neměla. I v našem interním disciplinárním řádu je, že mobilní telefon do kabiny během zápasu či tréninku nepatří. Samozřejmě s ohledem na to je absolutně nepřípustné, aby hráč měl mobilní telefon u sebe ve výstroji přímo na ledě,“ uvedl sportovní ředitel Roman Šimíček.

Doplnil, že Hruška dostal blíže nespecifikovanou pokutu. „Věřím, že to bude výstrahou i pro ostatní,“ podotkl Šimíček.

Autor: