Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

Hübl nastoupil k jubilejnímu zápasu, další prohru Litvínova ale neodvrátil

Hráči Třince se radují z gólu. foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Litvínov - Hokejisté druhého Třince vyhráli v dohrávce 37. kola extraligy na ledě dvanáctého Litvínova 2:1 a po třetím vítězství za sebou se přiblížili vedoucí Spartě na rozdíl tří bodů. Navíc mají Oceláři oproti Pražanům dva zápasy k dobru. Dvaačtyřicetiletý litvínovský útočník Viktor Hübl nastoupil k jubilejnímu 1200. utkání v nejvyšší soutěži - tuto hranici pokořil jako třetí v historii po obráncích Petru Kadlecovi (1250 utkání) a Františku Ptáčkovi (1210). Připsal si asistenci, ale prohře domácího týmu nezabránil.
  20:11

V úvodu se hrálo bez větších šancí, které přinesla až přesilová hra při vyloučení Růžičky a domácí ho potrestali. Nejdříve Štěpánkovi pomohla horní tyč po střele obránce Balinskise a puk těšně za brankovou čáru dostal až v čase 7:38 Lukeš tečí Pospíšilovy přihrávky. Na potvrzení si ale musel počkat až do přerušení hry od videorozhodčího. Domácí byli i nadále aktivnější, ale svou převahu nezužitkovali. Na druhé straně mohl vyrovnat Kanaďan Leier.

Zleva Vladimír Dravecký z Třince, brankář Třince Jakub Štěpánek, Tomáš Pospíšil...
Zleva Patrik Demel z Litvínova a Daniel Kurovský z Třince.

Druhá třetina patřila Ocelářům. Po šancích Hrehorčáka a Draveckého se Slezané radovali ve 29. minutě po bleskovém využití přesilové hry při Šcotkově vyloučení už po dvou sekundách. Vhazování v levém kruhu Vrána vyhrál tak, že se Marcinko dostal sám před Zajíčka, přehodil si puk z bekhendu na forhend a překonal devatenáctiletého gólmana, který dostal teprve podruhé v sezoně šanci od začátku.

Třetí přesilovka zápasu po špatném střídání Třince už zůstala nevyužita. V 37. minutě otočil stav tečí střely Mariana Adámka od modré čáry kapitán Ocelářů Vrána, který si připsal 10. gól v sezoně a 99. trefu v extralize. Před druhou pauzou ještě nebezpečně pálil hostující bek Jaroměřský.

Zvýšit vedení Třince mohl na začátku třetí třetiny Kundrátek a další možnost měl Leier. Oceláři k pojištění náskoku nevyužili ani Pospíšilovo vyloučení, ale do velkých šancí domácí nepouštěli a těsný náskok uhájili i v závěrečné power play.

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...