Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Vrána a Vaněček pomohli Washingtonu k výhře. Filip Chytil dal hezký gól proti Pittsburghu

Nicklas Backstrom (19) oslavuje svůj gól levým křídlem Jakubem Vranou a obráncem Johnem Carlsonem (74) během zápasu. foto: AP Photo/Nick Wass)

New York - Hokejový útočník Jakub Vrána přispěl ve čtvrtečním utkání NHL gólem a přihrávkou k výhře Washingtonu 4:3 po nájezdech nad Buffalem a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Jeho spoluhráč Vítek Vaněček podpořil vítězství 24 zákroky a v rozstřelu chytil všechny čtyři nájezdy. Druhý gól Filipa Chytila v sezoně pomohl New Yorku Rangers alespoň k bodu za prohru v Pittsburghu 3:4 po nájezdech.
  8:29

Brankář Vaněček debutoval v NHL, k jeho vítězné premiéře ve Washingtonu přispěl i Vrána

Washington nastoupil bez čtveřice ruských hráčů včetně Alexandra Ovečkina, kteří porušili společnou schůzkou na pokoji bezpečnostní opatření NHL proti šíření koronaviru. Vrána se tak posunul do elitní řady a po jeho akcích se Capitals ujali ve druhé třetině vedení 2:1 a 3:2. Český útočník nejdříve přihrál mezi kruhy Niku Dowdovi, který skóroval střelou bez přípravy. Poté se Vrána prosadil z dorážky.

Vaněček prožil právě proti Buffalu před osmi dny vítěznou premiéru v NHL, když zastavil 30 z 31 střel. Český brankář tentokrát proti stejnému soupeři zazářil ve svém prvním rozstřelu v soutěži, když si na něj nepřišli ani Jack Eichel anebo Taylor Hall. Nájezdy rozhodl ve čtvrtém kole John Carlson. O sérii dříve dostal důvěru i Vrána, ale s blafákem neuspěl.

Jakub Vrána slaví svůj gól..
Levé křídlo Washingtonu Capitals Jakub Vrana (13) oslavuje svůj gól s obráncem...

Chytil si vychutnal pěkným manévrem gólmana Tristana Jerryho a bekhendem zasunul puk do odkryté branky. Akce připomínala blafák, který proslavil Peter Forsberg. Jedenadvacetiletý útočník odstartoval vyrovnávací brankou rychlý obrat Rangers, kteří na začátku druhé třetiny otočili během tří minut z 0:1 na 3:1. Pittsburgh ale ve zbytku zápasu smazal ztrátu a rozstřel rozhodl Kris Letang.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!