Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Sport

Hertl přispěl dvěma góly a asistencí k vítězství San Jose, z gólu se radoval i Vrána

Tomáš Hertl (48) skóruje proti Arizoně. foto: Matt KartozianReuters

Video
New York - Útočník Tomáš Hertl zazářil při vstupu do nové sezony NHL a pomohl ve čtvrtečním utkání třemi body za dvě branky a jednu asistenci k vítězství San Jose na ledě Arizony 4:3 po samostatných nájezdech. Čistým kontem odstartoval brankář Petr Mrázek, jemuž k tomu stačilo 14 úspěšných zákroků při výhře Caroliny v Detroitu 3:0. Útočník Jakub Vrána si připsal vítěznou branku Washingtonu, který se radoval z výsledku 6:4 v Buffalu.
  7:30

Obě Hertlovy branky padly v první třetině a sedmadvacetiletý odchovanec Slavie zařídil San Jose dvoubrankové vedení. V 52. minutě po Hertlově asistenci zvýšil Evander Kane na 3:1, ale Arizona díky povedenému závěru třetí třetiny vyrovnala. Čtyři sekundy před koncem se o to postaral Phil Kessel. Rozhodující samostatný nájezd proměnil Logan Couture a zařídil Sharks bonusový bod.

Hlavně udržet kolos v chodu. Startuje nový ročník NHL, někde s fanoušky, jinde bez nich

Vrána se prosadil v čase 40:46, kdy využil chyby defenzívy Sabres. Rychle tak odpověděl na snižující branku Jakea McCabea a poslal Washington do vedení 5:3. Capitals, za které poprvé nastoupil třiačtyřicetiletý slovenský obránce Zdeno Chára, vítězství uhájili.

Boston, dlouholeté Chárovo působiště, i bez kanonýra Davida Pastrňáka porazil New Jersey 3:2 po samostatných nájezdech. Asistencí se na výhře podílel centr David Krejčí, který v přesilové hře nabil Bradu Marchandovi na úvodní branku utkání.

Autor:

Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč
Zvolte jméno roku 2024 a vyhrajte Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč

Každý týden můžete získat zajímavé balíčky od značek Nutrilon a Hami v celkové hodnotě 130.000 Kč. Hrajte s námi a získejte hlavní výhru, balíček s...