Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Jágr a spol. kousek od dovolené. Nižněkamsk vykradl Omsk a vede 3:2

Sport

  15:55aktualizováno  17:55
PRAHA/OMSK - Marnost nad marnost na straně favorita, nadšeně bojující hokejisté outsidera. Taková je série mezi Omskem, nejlepším týmem základní části KHL, a Nižněkamskem, který musel bojovat o postup do play off do posledních duelů. Celku z Tatarstánu se to vyplatilo. Po středeční výhře na ledě Omsku 4:1 jsou svěřenci kouče Krikunova jednu výhru od senzačního postupu do čtvrtfinále soutěže.

Jaromír Jágr diskutuje s rozhodčími. foto: www.hawk.ru

Zase jsou o krok pozadu. Hvězdný Jaromír Jágr se svou družinou je blízko třetímu brzkému vyřazení z boje o Gagarinův pohár v řadě. A podruhé od podceňovaného Nižněkamsku. Kouči Krikunovovi aby vystavěli v Tatarstánu sochu. V nadživotní velikosti. Teda pokud jeho svěřenci dotáhnou skvěle rozjetou sérii do vítězného konce...

DÁLE ČTĚTE

Nic ovšem nenasvědčuje tomu, že by se to nemohlo podařit. Vítěz základní části se proti soupeři hrozivě trápí. Kombinační pohoda je pryč a individuálně to prostě a jednoduše na skvěle organizovanou partu Neftěchimiku nejde. A pokud už se některá z hvězd Omsku dostane do zakončení, v brance stojí zeď jménem Ivan Kasutin.

Že to jméno neznáte? To asi ani mnozí hráči Avangardu. Nyní aby zkoumali po nocích na videu jeho zákroky. Pokud se jim o nich zrovna nezdá.

První gól v síti Omsku.

Omsk navíc stejně jako v prvním a i třetím duelu (v obou nakonec padl) začal bídně a již ve 3. minutě prohrával - opět se trefil kat Poljgalov, se třemi brankami nejlepší střelec série. V polovině zápasu ale se štěstím vyrovnal kapitán domácích Kaljužnij. Domácím, které hnala na zteč vyprodaná desetitisícová hala, narostla křídla. Jen na chvíli.

Červenka ani Jágr se v obrovských šancích neprosadili. A tak české duo zastoupil krajan Brendl, který ve 46. minutě po úniku 2 na 1 vstřelil svůj druhý gól v sérii (odehrál zatím jen dva duely). Ke smůle "Omiči" ale kontroverzní kanonýr hájí barvy Nižněkamsku a navíc v té chvíli zvyšoval již na 3:1 pro hosty.

Fanoušci Omsku.

Z tohoto úderu se domácí nevzpamatovali, ačkoliv se především Jágr snažil. Střílel, nahrával - vše marné. Do prázdné branky v závěru upravil skóre na konečných 4:1 pro hosty Lapenkov. Tento gól ale už nic neřešil. "Generál" Krikunov mohl být opět spokojený. "Budeme bojovat, nic nevzdáváme," vyhlásil po smolné prohře ve čtvrtém duelu.

Jeho podřízení poslechli na slovo a mohou se zaslouženě radovat. Minimálně do pátku. To je v Tatarstánu naplánováno šesté utkání série. Utkání, které může české mušketýry Jágra, Červenku, Vampolu a Škoulu poslat na hodně dlouhou dovolenou. Heslo "jeden za všechny, všichni za jednoho," nyní bude platit nejen pro ně, ale i pro celý Omsk. Budou se ho Summanenovi svěřenci držet?

Osmifinále play off Kontinentální hokejové ligy:

Východní konference - 5. zápasy: Omsk - Nižněkamsk 1:4 (za hosty Brendl 1+0), stav série 2:3, Magnitogorsk - Chanty Mansijsk 4:3 v prodl. (za domácí Rolinek 1+0), stav série 3:2.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!