Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Jágr odmítl loučení za rok v Praze: Tohle je můj poslední šampionát

Sport

  15:33
MINSK - Jaromír Jágr už zase končí v reprezentaci. Po nedělním dopoledním tréninku řekl kanadské televizi TSN, že letos hraje v Minsku svůj poslední turnaj.

Útočník Jaromír Jágr na rozbruslení české reprezentace. foto: ČTK

Anketa

Věříte Jaromíru Jágrovi, že je šampionát v Bělorusku jeho poslední?

ANO 149
NE 401

Jágrovy konce v národním týmu nutno brát s nadhledem, jelikož poprvé o loučení hovořil už po legendárním Naganu. Tedy v roce 1998.

Pravda, ted už mu je 42 let a pokud se v příští sezoně dostane s New Jersey do play-off, bude chybět na očekávaném šampionátu v Praze.

Je logické, že v jeho věku nejde počítat daleko dopředu.

ČTĚTE VÍCE

Ovšem Jágr svými výkony ukazuje, že v pohodě stačí na nejvyšší úroveň: pořád válí v NHL a obstál i na olympiádě v Soči, kde byly ty největší hvězdy světového hokeje. Celebritou číslo 1 je bez debat i v Bělorusku.

"Ale já už se nechci přizpůsobovat velkému hřišti. Celou sezonu jsem na malém v NHL a zvykat si na evropské rozměry není žádná sranda. Obzvlášť, když mám roky a 110 kilo váhy," prohlásil Jágr v angličtině.

Tomáš Hertl se dočkal, zahraje si vedle Jaromíra Jágra. Zároveň je však téměř jisté, že naposledy.

Těžko si však představit, že by chyběl za rok v Praze, pokud by byl volný a zdravý. Sám ostatně nyní zopakoval: "Hokej miluju. Je pro mě velká výzva soutěžit s mladšími. Musíte být před všemi o krok napřed a to nejen po fyzické stránce. Mladí jsou rychlejší, takže já musím víc přemýšlet. I v tréninku."

Jágr svým výrokem o konci v reprezentaci spíš říká: "Jsem starý, nečekejte ode mě zázraky."

Chce si ulevit od tlaku a připravit fanoušky na fakt, že se konec opravdu blíží. To je nezpochybnitelné. Jenže kdo ví, kdy přijde, když nemá v soukromí žádné rodinné povinnosti a během sezony je schopný odehrát v reprezentaci dva velké turnaje na velkém hřišti.

"Cítím, že mi mistrovství v Minsku může pomoct v další sezoně. Jelikož jsme s New Jersey nehráli play-off, byl bych bez hokeje pět měsíců, což je strašně moc dlouhá doba. Těžko bych se do toho dostával," vysvětluje slavná 68.

"Takže kdy skončíte?" zní dotaz TSN.

"Až to přijde, tak to poznám."

"Gordie Howe hrál do padesáti. Co vy?"

"Do 52," zasměje se Jágr, poplácá reportéra po ramenu a odkráčí.

Autor:

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...