Pondělí 13. května 2024, svátek má Servác
130 let

Lidovky.cz

Jágr sklidil v tisku chválu za nejrychlejší gól v KHL

Sport

  14:55
OMSK - Česká hvězda Kontinentální hokejové ligy Jaromír Jágr dnes sklízí chválu v ruském tisku za gól, kterým přispěl k úternímu vítězství Avangardu Omsk v Novokuzněcku 3:2. Pro Jágra to byla pátá trefa v sezoně, v předchozím utkání v Novosibirsku skóroval dokonce dvakrát včetně gólu v prodloužení. Mezi jeho posledními dvěma zásahy tak neuplynula ani celá minuta hry, protože v úterý dal gól ve 38. sekundě utkání, čímž stanovil rekord soutěže.

Jaromír Jágr v dresu Omsku v Kontinentální lize. foto: ČTK

"Jágr se vrhá do střílení gólů," napsal Sovětskij Sport. "Jaromír Jágr začal nečekaně předvádět ten hokej, který se od něj čekal od začátku sezony. V utkání s Metallurgem se rychlý gól velkého Čecha stal základem úspěchu," chválil Jágra deník Kommersant.

Český útočník zase děkoval především spoluhráči Dmitriji Pestunovovi za finální přihrávku na bleskurychlý gól. "Sehrál se mnou a s Jakubem Klepišem třetí zápas a konečně se nám začíná dařit. Ale celý tým odehrál poslední kola přesvědčivě," řekl Jágr.

Sezonu přitom zahajoval v kompletním českém útoku i s Pavlem Rosou, ale ten nejdříve rozdělil nyní už odvolaný trenér Sergej Gersonskij. Navíc Rosa v současné době v týmu chybí, protože dostal od klubu povolení odcestovat do Spojených států amerických, kde si potřebuje vyřídit takzvanou zelenou kartu. Vynechal proto duely v Novosibirsku, Novokuzněcku a nepředstaví se ani ve čtvrtek v Chabarovsku. Vrátit do Omsku se má Rosa až na konci týdne.

Odchod Gersonského týmu pomohl, Omsk se zajímá o Sušinského
Od odvolání Gersonského vyhrál Avangard pod vedením dočasného trenéra Igora Nikitina už tři zápasy za sebou, v úterý mu neodolal novokuzněcký Metallurg, který dosud překvapivě patří k nejúspěšnějším v soutěži. Teď se však Omsku podle Sovětského Sportu "pohádkově" dařilo. "Avangard hraje od odvolání trenéra jako jiný tým," míní i Kommersant. V Omsku ale nadále čekají na příjezd nového trenéra Wayna Fleminga, který se pravděpodobně kvůli potížím s vízy oddálí až na příští týden.

Omsk je navíc mezi zájemci o služby útočníka Maxima Sušinského, který byl dočasně uvolněn z kádru Petrohradu za kritiku klubu. Avangard, s nímž dosáhl titulu ještě v roce 2004, ho prý nutně potřebuje. "Max je výborný kluk a prvotřídní hokejista," vyjádřil názor týmu Jágr, který se někdejšímu spoluhráči chystá zavolat. Spolupráce s ruským centrem a letošním mistrem světa z Québeku Jágrovi při působení v Avangardu při výluce v NHL hodně svědčila.

Autor:

Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA
Rozdáváme batolecí mléko ZDARMA

Na cestě mateřstvím se potkáváme s různými výzvami. V případě výživy našich nejmenších představuje kojení ten nejlepší základ. Pokud však kojení...