Středa 8. května 2024, Den vítězství
130 let

Lidovky.cz

Jágr: Teď nás bude chtít porazit každý

Sport

  11:00
BRATISLAVA (Od zpravodaje LN na Slovensku) - Poprvé promluvil, ale jen v hloučku slovenských novinářů. Česká hokejová hvězda Jaromír Jágr (39) svolila na mistrovství světa ke krátkému rozhovoru. Po zápasech s Lotyši a Dánskem nemá na svém kontě jediný bod do produktivity, ale jeho to netrápí. "Začnu bodovat, až bude potřeba," usmíval se jako by nic.

A kdy to tedy bude?
Důležité je, aby to tam padalo, až se budou rozhodovat nějaké zápasy. Teď se nedá nic dělat, hlavní je, aby šlapal mančaft. Já jsem sem nepřišel sbírat individuální trofeje, tohle už mám totiž dávno za sebou.

Jak se vám hrálo poprvé v elitním útoku s parťákem Tomášem Plekancem?
Byl to náš první zápas, kdy jsme společně hráli, takže doufám, že to bude lepší a lepší. 

A celkový týmový výkon se vám líbil jak?
Povedlo se nám dát první gól, to je hrozně důležité. Protože minulý zápas nebyl proti Lotyšům lehký. Proti Dánům to bylo lepší.

Co říkáte na atmosféru, která při českých zápasech ve vyprodané aréně panuje?
Věděli jsme, že tady šampionát bude úplně stejný, jako kdyby se to hrálo někde u nás. Takže je jedno, jestli je to Praha nebo Bratislava. Atmosféra na naše zápasy bude vždy skvělá.

Česko - Lotyšsko (Jágr).

Cítíte tlak, že se od vašeho týmu čeká znovu medaile?
Těžko říct, ten tlak je vždycky. I my, sami hráči, si ho na sebe dáváme... Nezapomeňte, že jsme úřadující mistři světa. Nás teď chce porazit každý.

Slováci si dost stěžují na kvalitu ledu. Co na něj zatím říkáte vy?
Vždycky je to o tom, jestli se daří, nebo ne. Když se nedaří, tak je samozřejmě ta kvalita ledu špatná. (směje se) A když se daří, je dobrá.

Sledujete během turnaje také slovenský tým?
Sleduju všechny výsledky, nejen ty Slováků. Zatím je ta situace taková, jakou jsem předpokládal. Věděl jsem, že každý zápas bude těžký pro všechny týmy, i pro papírové favority. Jak hrajou Němci, neříkám, že je to překvapení. Ale černý kůň tohohle šampionátu je to určitě.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!