Středa 29. května 2024, svátek má Maxmilián, Maxim
  • Premium

    Získejte všechny články mimořádně
    jen za 49 Kč/3 měsíce

  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
130 let

Lidovky.cz

Jágr údajně v Omsku skončí

Sport

  9:37
PRAHA - Český hokejista Jaromír Jágr má sice smlouvu v týmu Avangard Omsk ještě na příští sezonu, podle ruských médií však už za sibiřský celek nemusí odehrát jediný zápas. Základní část KHL už pro Omsk skončila, play off nemá stále jisté a vedení klubu se potýká s finančními problémy.

Jaromír Jágr. foto: ČTK

"Nemám vůbec tušení, musíte chvíli počkat," reagovala česká hvězda na otázku o své další budoucnosti. Ani jeho agent v Rusku Jaroslav Zídek nevylučuje žádnou z možností, dokonce ani návrat do zámořské NHL ještě v této sezoně. "Teoreticky to možné je. Je to ale otázka tří stran: jestli ho někdo bude chtít v Americe, jestli ho pustí Omsk a jestli to bude chtít sám Jarda," vysvětlil Zídek deníku Blesk.


Sportreport.cz se vám pokusí případně celou situaci objasnit v pravidelném večerním sloupku hokejového odborníka Mariana Jelínka.

Ruský deník Sport-Express nepředpokládá, že by se Jágr v Omsku představil i v další sezoně. "S ohledem na blížící se krácení rozpočtu je těžké si představit, že tak fantastická výše smlouvy přetrvá," spekuluje ruský tisk. Jágr si podle neoficiálních informací vydělá sedm milionů dolarů ročně.

Ambiciózní Omsk si navíc sérií špatných výsledků velmi zkomplikoval situaci v soutěži a o jeho osudu rozhodnou dva zápasy jeho nejbližších pronásledovatelů Čerepovce a Astany. Pokud oba týmy vyhrají, sezona Avangardu skončí. To může otevřít dveře dalším jednáním o působení Jágra v NHL, nejvážnějším zájemcem je prý Edmonton.

Jágr však již před časem přislíbil svou účast na mistrovství světa reprezentačnímu kouči Vladimíru Růžičkovi. Šampionát ve Švýcarsku se však kryje s boji o Stanleyův pohár. "Po dnešku budu chytřejší," nechtěla se pouštět hokejová legenda do dalších spekulací.


Autor: