Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Jágr už má před sebou jen dva muže. Vyrovnal v počtu zápasů Rona Francise

Sport

  11:45
san jose - Jaromír Jágr nastoupil ve čtvrtek v dresu Calgary na ledě San Jose ke svému 1731. zápasu v NHL a na třetím místě historické tabulky se dotáhl na Rona Francise.

Jaromír Jágr už má před sebou jen Marka Messiera a Gordieho Howea. foto: APČTK

NHL: Palát si připsal dvě asistence, Kämpf debutoval

Pětačtyřicetiletý kladenský odchovanec se vrátil do sestavy po dvouzápasové pauze způsobené vleklými potížemi s třísly. O jeho startu se rozhodlo až bezprostředně před utkáním.

Jágr, který vynechal sedm z minulých devíti duelů Flames, se vrátil k tréninku s týmem ve středu a v San Jose absolvoval bez problémů i předzápasové rozbruslení. 

V sestavě se zařadil do třetího útoku s Mattem Stajanem a Troyem Brouwerem.

Na ledě strávil třináct minut, během nichž vyslal tři střely a v prostřední části mohl ve dvou slibných šancích zvýšit vedení týmu 2:1. 

Česká legenda ale svou statistiku gólu a šesti přihrávek z této sezony nerozšířila, protože ji v obou případech vychytal Martin Jones. 

Gólman San Jose nejdříve zneškodnil Jágrův pokus v přečíslení tři na dva a o dvě minuty později ukryl jeho střelu z levého kruhu v lapačce.

Jágr si ve druhé třetině připsal i dvouminutový trest za podražení Tomáše Hertla a nakonec musel strávit porážku. 

Calgary i přes výborný výkon gólmana Davida Ritticha, který zlikvidoval 30 střel, podlehlo 2:3 po samostatných nájezdech. 

Utkání nedohrál další český hráč Flames Michael Frolík, který po zásahu pukem do hlavy odešel v polovině zápasu na ošetřovnu a už se do hry nevrátil.

Jaromír Jágr ani Michael Frolík v dresu Calgary nebodovali
Jágr asistencí pomohl k výhře Calgary ve Washingtonu 4:1

V historické tabulce v počtu startů má Jágr před sebou už pouze Marka Messiera (1756 zápasů) a rekordmana Gordieho Howea (1767). 

K tomu, aby někdejší hráč Pittsburghu, Washingtonu, New York Rangers, Philadelphie, Dallasu, Bostonu, New Jersey a Floridy vyrovnal maximum, nesmí chybět ve více než devíti z 45 utkání, které Calgary do konce základní části zbývají.

„To číslo je to ohromující, úžasné a působivé. Ale nezdá se mi, že by ho překonávaní těchto milníků nějak vzrušovalo,“ řekl trenér Calgary Glen Gulutzan na Jágrovu adresu.

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...