Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Jsme Slováci, ne Kanaďani. Nemůžeme hrát to, co po nás trenér chce, stěžoval si Hudáček

Sport

  14:00
košice - Slovenská hokejová hořkost nekončí mezi mantinely. Pořádající země mistrovství světa ztratila šanci na postup do čtvrtfinále a dojem nezlepšila ani slova útočníka Libora Hudáčka.

Slovák Libor Hudáček je poslán k ledu Němcem Moritzem Seiderem. foto: Reuters

Slováků je mi líto, mrzí Voráčka. Na čtvrtfinále se nechce stěhovat do Košic

Ten po utkání s Británií prohlásil, že Slováci nemohou hrát podle kanadského trenéra Ramsayho, protože jsou Evropané. „U mě už by si nezahrál,“ komentoval Hudáčkův úlet bývalý obránce Boris Valábik.

Kouč Craig Ramsay po sobotním duelu, v němž Slovensko zvítězilo vysoko 7:1, uznal, že „dát hodně gólů je sice pěkné, ale nechali jsme se trochu unést. Ztratili jsme hodně puků a moc jsme toho vymýšleli. Takhle bychom proti nejlepším týmům hrát nemohli.“

Michal Čajkovský oslavuje spolu s Liborem Hudáčkem
Radost slovenských fanoušků

Jak na tuto kritiku zareagoval Hudáček? 

„Trenér Craig Ramsay byl nervózní z toho, že nehrajeme to, co od nás vyžaduje. Ale my jsme Evropani, Slováci. Hráli jsme to, co jsme chtěli. Vypadalo to jinak, než chtěl on, ale potěšili jsme diváky.“

V tu chvíli ještě žila slovenská naděje na účast ve vyřazovacích bojích, definitivně ji uhasila až nedělní porážka Německa s USA. 

Boris Valábik:

Dovolil si tohle někdy říct Zdeno Chára? Nebo Marián Gáborík, Marián Hossa, hvězdy NHL? U mě by takový hráč dohrál.

Ukažte mi jediného trenéra, který by toleroval přiznání hráče, že nebude dělat to, co se po něm chce. Jen kvůli nějaké zvláštní výmluvě, že my jsme Slováci a Evropani.

Ptám se Libora Hudáčka: který z těch gólů byl dosažený krásou? Jsou výsledkem toho, co požaduje trenér Ramsay. Střely, bloky, žádné branky na krásu. U Hudáčka jsem viděl jednu fintičku a ta mu nevyšla.

Až se bude jednou sám sebe ptát, proč s takovým talentem, šikovnýma rukama a výborným bruslením nehrál v NHL nebo se neudržel v kvalitnější soutěži, tohle vyjádření bude odpověď.“

Hudáčkovo lehkovážné vyjádření však vzbudilo rozruch ještě předtím a Boris Valábik, v současnosti expert televizní stanice STV, počínání 28letého útočníka Liberce odsoudil.

„Ptám se Libora Hudáčka: který z těch gólů byl dosažený krásou? Jsou výsledkem toho, co požaduje trenér Ramsay. Střely, bloky, žádné branky na krásu. U Hudáčka jsem viděl jen jednu fintičku a ta mu nevyšla,“ opřel se do reprezentačního útočníka Valábik.

Vzdor trenérovi je podle něj i v zápasech proti jednoznačnému outsiderovi nepřípustný. 

„Až se bude jednou Libor Hudáček sám sebe ptát, proč s takovým talentem, šikovnýma rukama a výborným bruslením nehrál v NHL nebo se neudržel v kvalitnější soutěži, tohle vyjádření bude odpověď.“

Hudáček následně vydal prohlášení přes stránky slovenského svazu s tím, že jeho vyjádření bylo médii vyloženo nepřesně. Nechtěl prý naznačit, že by Slováci úmyslně neplnili pokyny trenéra.

„Chtěl jsem jen vtipně poznamenat na účet slovenských hokejistů, že při určitém vedení v zápase se začneme bavit,“ snažil se dovysvětlit své kontroverzní vyjádření Hudáček.

„Pak je samozřejmě trenér s naší hrou nespokojený. To jsme však byli i my, ale aspoň jsme potěšili oko diváka dobrým výsledkem,“ dodal.

Autor:

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...