Úterý 7. května 2024, svátek má Stanislav
130 let

Lidovky.cz

Karlovy Vary převezme Paleček

Sport

  10:13
KARLOVY VARY - Novým trenérem hokejistů Karlových Varů bude Josef Paleček. Současný asistent reprezentačního kouče Aloise Hadamczika vystřídá u mužstva stříbrných medailistů extraligy Zdeňka Veneru, který se rozhodl po letošním nečekaném úspěchu odejít. Palečkovými asistenty budou Mikuláš Antonik a Pavel Kněžický. Klub to oznámil na své internetové stránce.

Nový kouč Karlových Varů Paleček. foto: ČTK

Paleček, jenž se momentálně chystá s národním týmem na páteční vstup do mistrovství světa v Kanadě, se do extraligy vrací po roce. Loni po sezoně opustil tým Liberce, který předtím vedl čtyři roky. Během svého působení dovedl Bílé Tygry třikrát do play off, dvakrát s nimi získal bronzové medaile a vyhrál základní část extraligy.

Mistr světa z roku 1972, jenž v pondělí oslaví 59. narozeniny, trénoval v nejvyšší soutěži také Pardubice, s kterými jako hráč v roce 1973 vybojoval mistrovský titul. Někdejší výborný křídelní útočník koučoval minulosti také Hradec Králové a má za sebou angažmá v Dánsku.

Karlovy Vary po loňské účasti v předkole letos poprvé v historii postoupily do hlavní části vyřazovacích bojů a rovnou došly až do finále, v němž podlehly v sedmi zápasech favorizované Slavii. Venera působil u mužstva tři roky.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!