Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Manažerem Boleslavi se stal Cyril Suk

Sport

  17:55
ML. BOLESLAV - Bývalý tenista Cyril Suk bude generálním manažerem nováčka hokejové extraligy z Mladé Boleslavi. Vítěz 32 turnajů ATP ve čtyřhře se stal první posilou klubu poté, co středočeský celek v baráži porazil Ústí nad Labem 4:1 na zápasy.

Předseda představenstva BK Mladá Boleslav Jan Plachý (vlevo) představil bývalého tenistu Cyrila Suka jako nového generálního manažera nováčka hokejové extraligy. foto: ČTK

"Je paradoxem, že jako první nepředstavujeme hráče. S postupem do nejvyšší soutěže jsme ale považovali za nutné posílit funkcionářský tým," uvedl předseda představenstva Jan Plachý pro klubový web.


"V první lize jsme neměli generálního manažera, ale v extralize týmy obsazují tento post a my jsme se rozhodli učinit to také," doplnil Plachý. Jednačtyřicetiletý Suk ukončil kariéru na podzim 2006, ale do několika turnajů zasáhl ještě v minulé sezoně. "Bylo to spíš proto, že jsem chtěl vidět kamarády, s kterými jsem hrál tenis dlouhou dobu," uvedl.

S manažerskou pozicí má zkušenosti právě z tenisu, neboť v letech 2002 až 2006 byl kapitánem daviscupového týmu. "Doufám, že budu moci využít kontakty, které jsem posbíral za dobu své kariéry. Mým úkolem bude kontakt s partnery," řekl Suk.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!