Pátek 10. května 2024, svátek má Blažena
130 let

Lidovky.cz

Karlovy Vary se ujaly vedení

Sport

  20:29
PRAHA - Hokejisté Karlových Varů vyhráli úvodní zápas finálové série play off extraligy. Na ledě pražské Slavie dnes zvítězili 5:4.

Gólman Mensator byl znovu oporou týmu. foto: ČTK

Slávisté se dnes těšili, že znovu bude platit pravidlo domácího vítěze, které si dovolily v semifinále přerušit jen Karlovy Vary. Ale právě tým z lázeňského města byl dnes jejich protivníkem, a tak jak jeho hráči končili v Českých Budějovicích, dočkali se konečné sirény i dnes v Praze. Se zvednutýma rukama na oslavu vítězství.

Karlovy Vary se opět předvedly se skvělou taktikou a ještě lepším gólmanem Mensatorem. Slavia tyto dvě překážky nedokázala překonat, a přestože rozhodně nebyla horším týmem, celý zápas byla o krok pozadu. Více než dvanáct tisícovek diváků dnes vidělo velmi dobré utkání a na závěr i tradiční emoce. Hruška totiž překonal Mensatora, ale rozhodčí původně gól neuznali. Až po velkých diskuzích hlavní sudí zavolal video rozhodčímu, který mu doporučil gól uznat. Ani to však domácím nepomohlo k obratu, a tak do zítřejšího zápasu půjdou za stavu 0:1 pro hosty.

Výsledek:

Slavia Praha - Energie Karlovy Vary 4:5 (1:1, 1:2, 2:2)
Branky a nahrávky: 11. Rataj (Kadlec), 28. D. Hruška (Vondrka), 41. Bednář (Tomica), 51, D. Hruška (Klepiš) - 5. Kristek (Melenovský), 26. Kumstát (Dobroň), 31. Kraft (Řezníček), 44. Kumstát (Skuhravý), 46. Košťál (Kumstát). Rozhodčí: Fraňo, Šír - Barvíř, Blümel. Vyloučení: 7:8. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 12.089. Stav série: 0:1.

Autoři: