Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Kokain ne, THC ano. Pardubice čekají na oficiální potvrzení, Kousal v klubu zřejmě skončil

Sport

  16:18
Pardubice - Policie ČR již zná výsledky krevního rozboru pardubického hokejového útočníka Roberta Kousala, který měl zkraje listopadu při silniční kontrole pozitivní orientační test na kokain. Ten se v krvi neobjevil, Kousal měl pozitivní nález „jen“ na THC. V Dynamu ale i tak nejspíš skončí. „Až budeme mít vše černé na bílém, vydáme stanovisko,“ nechtěl předjímat většinový vlastník klubu Petr Dědek.

Útočník pardubického Dynama Robert Kousal. foto: HC Dynamo Pardubice.

„Již známe výsledky krevního rozboru u řidiče, kterého jsme stavěli 10. listopadu ve Starém Hradišti. Přítomnost kokainu se v jeho krvi nepotvrdila, řidič měl ale v sobě THC,“ uvedla mluvčí pardubické policie Markéta Janovská.

Útočník pardubického Dynama Robert Kousal.
Ondřej Dlapa v souboji s Robertem Kousalem z Pardubic.

Prvotní orientační testy však u Kousala ukázaly právě na kokain. „Proto jsme od začátku upozorňovali, že jde skutečně pouze o orientační testy. Policie ví, že jsou chybové, což se nejspíš stalo i v tomto případě,“ dodala Janovská.

VIDEO: Rána jako z děla, ukázkové K.O. Obránci Jihlavy po hitu od tvrďáka Výtiska zapadl jazyk

Policejní hlídka Kousala zastavila 10. listopadu po 13. hodině v katastru obce Staré Hradiště, řidič zde nerespektoval přikázaný směr při výjezdu z čerpací stanice.

Hokejový klub HC Dynamo Pardubice pak záhy vydal prohlášení, že Robert Kousal byl vyřazen z kádru a pokud se kokain v jeho krvi potvrdí, skončí úplně.

„Pokud se to skutečně potvrdí a my budeme mít v ruce papír, Robert dostane výpověď. I marihuana je zakázána látka a já nehodlám dělat kompromisy. Osobně pro něj je lepší, že jde ´jen´ o trávu, ale z pohledu klubu se nic nemění. Toto nemůžeme v Dynamu tolerovat a Robert Kousal u nás skončí. Až budeme mít vše černé na bílém, klub vydá oficiální stanovisko,“ uvedl ve čtvrtek odpoledne pro iDNES.cz majitel klubu Petr Dědek s tím, že bude hodně záležet na tom, jaké množství zakázané látky se u Kousala nakonec potvrdí.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...