Pátek 3. května 2024, svátek má Alexej
130 let

Lidovky.cz

Sport

Krejčí oznámil, že končí v Bostonu a vrací se do Česka. Již dříve řekl, že v extralize bude hrát jen za Olomouc

David Krejčí na tiskové konferenci před finále NHL. foto: Reuters

Hokejový útočník David Krejčí v oficiálním prohlášení uvedl, že končí v Bostonu a má v plánu vrátit se do České republiky. Jedna z nejvýraznějších českých postav v NHL a vítěz Stanleyova poháru v roce 2011 již dříve uvedl, že v případě, že se rozhodne pro návrat domů, chce hrát za mateřskou Olomouc. Pokud se tak stane, bude Krejčí největší hvězdou extraligy.
  19:46
David Krejčí zdraví diváky poté, co dal hattrick
Český hokejista Bostonu Bruins David Krejčí (vpravo) a jeho spoluhráč Nathan Horton

„Od konce sezony, kdy jsem přemýšlel o své budoucnosti, vyšlo najevo, že musím udělat těžké rozhodnutí pro svou rodinu a pro sebe, V tomto bodě své kariéry a života se musím vrátit do České republiky a hrát před svou rodinou, která se obětovala, aby mi pomohla dosáhnout svých snů o NHL,“ uvedl Krejčí na webu Bruins.

Krejčí se po gólu a asistenci opět stal první hvězdou, v NHL skórovalo celkem pět Čechů

„Chci hrát před svými rodiči, bratrem a přáteli. Chci, aby mé děti žily tam, kde jsem vyrostl a trávily čas s českými členy rodiny, kteří je mají rádi. A získávaly vzpomínky na celý život,“ napsal rodák ze Šternberka v prohlášení určeném fanouškům Bostonu.

Již v polovině července v rozhovoru pro deník Sport jeho agent František Tausch uvedl, že jsou jen dvě možnosti jeho dalšího angažmá. „Jedna americká, jedna česká. Případně je tam ještě třetí, míň pravděpodobná varianta. Vstoupit na trh s volnými hráči a podepsat s jiným týmem NHL. Davidovou prioritou však zůstává Boston. Jednáme na dvou stranách, pomalu pokračujeme, ale zatím není nic konkrétního,“ řekl Tausch.

S žádným z dalších klubů NHL ale Krejčí smlouvu nepodepsal a nyní uvedl, že se vrací do Česka.

Autor:

Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!
Chcete, aby vaše děti měli v dospělosti bohatství? Přečtěte si, jak na to!

Správné finanční návyky a dovednosti vznikají právě v dětství. Mnoho dětí je přijímá přirozeně od svých rodičů, kteří jsou pro děti velkým vzorem....