Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

Kubalík pomohl gólem k výhře Chicaga, Voráčkovy dvě asistence proti New Jersey nestačily

Český hokejista Dominik Kubalík se raduje z gólu v dresu Chicaga. foto: ČTK

NEW YORK - Hokejový útočník Dominik Kubalík přispěl Chicagu v úterním utkání NHL gólem k výhře 3:2 nad Floridou. Dvě přihrávky Jakuba Voráčka nestačily Philadelphii, která doma podlehla New Jersey 3:4. Tampa Bay i díky asistenci Ondřeje Paláta zvítězila v Dallasu 2:1 a je prvním týmem, který už v sezoně nasbíral padesát bodů
  7:04

.Chicago, které do zápasu vstupovalo se sérií čtyř proher, vedlo ve 25. minutě 3:0. Skóre otevřel Kubalík, který dostal v přečíslení puk levou stranu a střelou mezi betony dal svůj jedenáctý gól sezony. Florida snížila v polovině utkání a poté v 56. minutě, ale domácí těsné vedení uhájili a drží v Centrální divizi poslední postupové místo do play off. Za poražené si připsal jedenáct srážek Radko Gudas a v této statistice je už nejlepší v celé NHL.

VIDEO: Kubalík přispěl gólem a asistencí k výhře Chicaga, Vaněček držel Washington

Philadelphia po dvou třetinách prohrávala 1:4. Na jediné brance měl zásluhu Voráček, jehož střelu dorazil v přesilové Joel Farabee a vyrovnal. Dvěma zásahy ještě zdramatizoval zápas Sean Couturier a kontaktní gól vstřelil v předposlední minutě po přihrávce Voráčka zpoza branky. Kladenský odchovanec je v této sezoně NHL s dvaceti asistencemi nejlepším nahrávačem z českých hokejistů.

Spoluhráči gratulují Dominikovi Kubalíkovi k jedné ze vstřelených branek.
Dominik Kubalík si vyměňuje puk s jedním z žáků Hvězdy Praha.

Tampa Bay brzy prohrávala, ale otočila zápas na svou stranu góly ve 29. a 33. minutě. Palát, s 29 body (11+18) nejproduktivnější český hráč, si připsal druhou asistenci v přesilové hře u branky Stevena Stamkose, který vyrovnal. Vítěznému gólu předcházelo i zaváhání Radka Faksy, který ztratil u červené čáry v oblasti střídaček puk a z protiútoku rozhodl Yanni Gourde.

Autor: