Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Lauko prošel zdravotní prohlídkou a před domácím MS se připojí k juniorské reprezentaci

Sport

  17:58aktualizováno  19:03
Praha - Hokejový útočník Jakub Lauko prošel podle informací iDNES.cz zdravotní prohlídkou Providence Bruins a ve středu se má připojit k národnímu týmu. Lauko nedohrál zápas sedmého prosince, kdy schytal úder loktem do hlavy.

Osmnáctiletý hokejový útočník Jakub Lauko i ve druhém utkání v přípravě před startem NHL v dresu Bostonu skóroval. foto: Reprofoto

Stadion po souboji s útočníkem Justinem Baileym z Utica Comets, opustil na nosítkách, fanouškům Lauko alespoň ukázal zdvižený palec na znamení, že vnímá. S reprezentací měl být původně už 15. prosince, jenže v Providence nejdříve neprošel zdravotní prohlídkou. Klub se obával otřesu mozku.

„Narazil se sám na loket protihráče, kterého chtěl dohrát u střídačky. Bylo to nechtěné a takový direkt se projeví. Je fajn, že nemá symptomy, že mu není zle a netočí se mu hlava,“ řekl v pondělí reprezentační trenér Václav Varaďa. Sám v přílet útočníka celou dobu věřil.

Sám v přílet útočníka celou dobu věřil. Ostatně jako jediný ze zámořských posil nehraje mezi juniory ale dospělými. Navíc bude letošní juniorský šampionát pro něj už celkově třetím.

V úterý čekala Lauka druhá prohlídka, z ní už český hokejista vyšel bez problému. Nic mu proto nebrání, aby se ve středu připojil k reprezentaci ve Frýdku-Místku.

Informaci redakce, že je Lauko zdravý, potvrdil mluvčí národního týmu Ondřej Kalát pro ČTK. Sám útočník poslal na twitteru zprávu, že se nemůže dočkat.

Devatenáctiletý Lauko hraje první zámořskou sezonu mezi dospělými, v osmnácti zápasech získal osm bodů. „Je to dravec, nebojí se. Nedávno zkusil vzít za bránou puk na lopatu a hodit ho kolem hlavy brankáře. Už jsem slavil, ale vychytali ho a málem ho dokopali, co si to dovoluje, když je tak mladej,“ chválil ho spoluhráč a krajan Jakub Zbořil minulý týden.

Lauko si zahraje už na třetím juniorském šampionátu a má patřit mezi hlavní tahouny v těžké skupině mezi Německem, Kanadou, Ruskem a Spojenými státy.

Aktuální soupiska juniorské reprezentace:

Brankáři (4):
Nick Malík (Třinec), Jan Bednář (Karlovy Vary), Lukáš Pařík (Spokane Chiefs, WHL), Lukáš Dostál (Ilves Tampere, Finsko)
Obránci (9):
Martin Hugo Haš (Tappara Tampere, Finsko), Tomáš Dajčar, Jan Mlčák, Miroslav Kukla (všichni Litoměřice), Radek Kučeřík (Saskatoon Blades, WHL), Karel Klikorka (Mladá Boleslav), Ivan Lytvynov (České Budějovice), Libor Zábranský (Moose Jaw Warriors, WHL), Šimon Kubíček (Seattle Thunderbirds, WHL)
Útočníci (16):
Karel Plášek (Kometa Brno), Jan Myšák (Litvínov), Petr Čajka (Servette Ženeva, Švýcarsko), Martin Lang (Kamloops Blazers, WHL), Jan Šír (Liberec), Vojtěch Střondala, Otakar Šik (oba Litoměřice), Ondřej Pavel (Fargo Force, USHL), Jan Jeník (Hamilton Bulldogs, OHL), Matěj Pekař (Barrie Colts, OHL), Filip Koffer (Prince George Cougars, WHL), Jaromír Pytlík (Sault Ste. Marie Greyhounds, OHL), Michal Teplý (Winnipeg Ice, WHL), Adam Raška (Rimouski Oceanic, QMJHL), Matěj Blümel (Pardubice), Jaroslav Brož (Slavia Praha)
+ se ve středu připojí Jakub Lauko (Providence Bruins, AHL)

zdroj: hokej.cz

Autor: