Neděle 5. května 2024, svátek má Klaudie
130 let

Lidovky.cz

Liberec doma vyrovnal sérii

Sport

  23:47
LIBEREC - Hokejisté Liberce porazili ve čtvrtém semifinálovém utkání play off extraligy Slavii 3:0 a srovnali stav série hrané na čtyři výhry na 2:2. Základ druhého domácího vítězství položili Bílí Tygři již v první třetině, kdy překonali jinak výborného brankáře Adama Svobodu dvakrát.

Svoboda se měl co ohánět. foto: ČTK

Jeho protějšek Marek Pinc udržel podruhé v play off čisté konto.
Pražané ve druhém zápase na severu Čech opět postrádali kapitána Beránka. Po předešlé porážce navíc kouč Růžička udělal výrazné změny v sestavě a v úvodu to jeho svěřencům svědčilo. Liberec se totiž vůbec nedostal k tradičnímu domácímu tlaku a myslel hlavně na defenzivu. Slavia však Pince překonat nedokázala a poté inkasovala jako první.

Navíc nejzaměstnanějším hráčem na ledě byl i nadále Svoboda, nejlepší hráč Slavie. Při Mickově vyloučení si připsal výborné zákroky proti Pabiškovi a Blatnému. Když jej ve 46. minutě Pabiška překonal, neuznali rozhodčí gól Liberce pro předcházející Šachlův faul. Oba týmy poté duel, který tentokráte nebyl poznamenám častými vyloučeními, spíše jen dohrávaly. Všem hráčům totiž bylo jasné, že o jeho osudu je už rozhodnuto a že se oba týmy utkají ještě nejméně dvakrát.

Výsledek:

Bílí Tygři Liberec - Slavia Praha 3:0 (2:0, 1:0, 0:0)

Branky a nahrávky: 10. Víšek (Plodek), 18. Pletka (L. Čermák), 39. V. Nedorost (Kašpařík). Rozhodčí: Hradil, Husička - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 4:6, navíc Červenka (Slavia) 10 min. Bez využití. Diváci: 7500 (vyprodáno).

Stav série: 2:2.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!