Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Média: Slovenští hokejisté málem sestřelili 'ruského medvěda'

Sport

  11:08
BRATISLAVA - Slovenská média navzdory prohře 1:3 pochválila hokejisty Slovenska za výkon proti Rusku v úvodním zápase na mistrovství světa v Německu. Upozornila, že slovenskému mužstvu bez několika opor z NHL a KHL se málem povedlo sestřelit "ruského medvěda".

Slovensko - Rusko foto: ČTK

Slovenské hokejisty zdobila obětavost, přímočarost a bojovnost podpořená kvalitním výkonem brankáře Petera Budaje. A i přes porážku slovenská média své hokejisty za výkon proti posledním mistrům světa chválila. Zaslouženě. K senzaci nebylo daleko.

Rusko se štěstím porazilo Slovensko, Švédy dotáhl k výhře hattrickem Weindhandl - VÍCE ČTĚTE ZDE!

"Mužstvo pod vedením impulzivního kanadského trenéra Glena Hanlona dýchalo sborné v den ukončení druhé světové války až nebezpečně na záda a téměř překazilo oslavy ruských hráčů i fanoušků, jejichž součástí mělo být hladké vítězství Ovečkina a spol. nad Slovenskem," napsal internetový portál Aktuálne.sk.

VIDEO: Slovák Starosta vyrazil se Sušinským dveře od trestné lavice - VÍCE ČTĚTE ZDE!

Slováci trápila favorita především v poslední třetině, kdy Rusy jasně přehrávali. Brankáře Košečkina v závěrečné dvacetiminutovce třikrát zachránila branková konstrukce a jednou obránce vytahoval kotouč z brankoviště za již překonaným brankářem. Dvakrát trefili slovenští hokejisté tyč v poslední minutě, těsně před tím, co Kozlov rozhodl třetím gólem do prázdné branky.

"Škoda! Prohra s Ruskem možná nepřekvapila, ale bolí. Sahali jsme totiž minimálně na bod a za předvedený výkon bychom si jej i plně zasloužili. Nedá se nic dělat, na kvalitním výkonu můžeme stavět," poznamenal Hokejportal.sk.

Autoři: ,