Pondělí 29. dubna 2024, svátek má Robert
130 let

Lidovky.cz

Sport

Sparta bez kapitána, Řepík vynechá dva duely. Soupeře nechtěl zranit, říká Ujčík

Třinecký útočník Patrik Hrehorčák se po zákroku sparťanského forvarda Michala Řepíka svíjí na ledě. foto: ČTK

Zápas pomalu spěl ke konci, navíc za rozhodnutého stavu. I tak Michal Řepík ve středním pásmu sekl Patrika Hrehorčáka hokejkou do žeber. Zákrokem ze čtvrtého semifinále extraligového play off se zabývala disciplinární komise, její předseda Viktor Ujčík vyměřil kapitánovi Sparty trest na dva zápasy.
  11:07aktualizováno  14:02

„Ujížděli nám, já jsem dobrusloval situaci, chtěl jsem ho seknout do hokejky a zabránit gólu. Hokejka mi vylétla pravděpodobně do jeho žeber, za což se mu chci omluvit. Momentálně sháním číslo, abych mu mohl napsat,“ vysvětloval Řepík po prohře 1:4 na klubovém profilu na sociální síti X.

V prohlášení disciplinární komise chybělo odůvodnění výše trestu, redakce iDNES.cz proto požádala o vyjádření jejího předsedu Ujčíka, který situaci viděl podobně jako sparťanský kapitán.

Podívejte se na zákrok Michala Řepíka na Patrika Hrehorčáka:

„Bylo vidět, že chtěl hráče trefit přes rukavici, aby mu zabránil ve střele nebo přihrávce. Hrehorčák se pootočil k němu a dával nahrávku, takže se mu otevřela nekrytá část žeber. Seknutí šlo někam přes vršek kalhot a žebra,“ popisoval bývalý reprezentant.

A posléze dodal: „Řepík držel hokejku pořád stejně, nevzal ji za konec jako valašku. Nemyslíme si, že tam byl jakýkoli úmysl hráče zranit. Šlo o znemožnění zakončení, chvilka na rozhodnutí byla malá a udělal to prostě špatně. Musí za to nést zodpovědnost.“

Souhlasíte s výší trestu pro Řepíka?

celkem hlasů: 4474

Hlasování skončilo

Čtenáři hlasovali do 0:00pondělí 15. dubna 2024. Anketa je uzavřena.

Ne, měl dostat vyšší trest3322
Ano624
Ne, měl dostat nižší trest528

Jen Řepík ví, zda se skutečně jednalo o nešťastnou náhodu, nebo zbytečný zkrat v závěru rozhodnutého utkání. Sparta se na sociálních sítích vyloučila jakýkoli úmysl.

„Důrazně se ohrazujeme proti jakýmkoliv mediálním nařčením týkajících se Michala Řepíka ve smyslu, že bylo jeho záměrem úmyslně ublížit protihráči. Náš kapitán nebyl dosud disciplinární komisí nikdy potrestán, nešťastného zákroku lituje a soupeři se hned po utkání veřejně i osobně omluvil.“

Zákrok na každý pád rozproudil emoce. Na ledě se okamžitě utvořily dvě dvojičky, diváci sledovali bitku Filipa Chlapíka s Markem Daněm a Michala Kempného s Tomášem Kundrátkem.

„Ani jeden trenér své mužstvo do rvaček nepouští. Když se to najednou semele, tak se to semele. Hrozí malá zranění. Je to sport, a v něm jsou emoce,“ uvedl hostující kouč Pavel Gross.

Řepík už v tu chvíli seděl na střídačce. „Zákeřně sekne našeho hráče a jde se schovat, zatímco jeho spoluhráči se musí bít. To mi přijde hodně zvláštní,“ hlásil třinecký útočník Daniel Voženílek.

Pětatřicetiletý kapitán bude chybět v pátém utkání proti Ocelářům. Pokud Sparta uspěje, může vynechat také první finálové klání s Pardubicemi, které v semifinále vyřadily Litvínov.

Ujčík a spol. se naopak dále nezabývali momentem ze druhé třetiny, kdy Ondřej Mikliš během strkanice u mantinelu s Andrejem Nestrašilem zasáhl čárového sudího Petra Šimánka, který posléze upadl.

Trest se očekával především proto, že disciplinární komise se v této sezoně na podobné situace opakovaně zaměřovala.

„Nebylo to tak intenzivní, rozhodčí tomu i přidal a nebylo to srovnatelné se zákroky, které jsme řešili dříve. Mikliš se natahoval po protihráči a při zpětném pohybu rukou trefil sudího, což nechtěl. Nevěděl, která bije,“ vysvětlil Ujčík.

Páté pokračování semifinále je na programu v úterý od 18.30. A vzhledem k závěru nedělního duelu lze očekávat, že i tentokrát mohou hrát emoce významnou roli.

Autoři: ,