Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

Nečas se gólem a asistencí podílel v NHL na výhře Caroliny nad Chicagem

Martin Nečas (88). foto: James Guillory-USA TODAY SportsReuters

New York - Hokejový útočník Martin Nečas se gólem a asistencí podílel v NHL na výhře Caroliny nad Chicagem 5:3. V dresu poražených nahrál na druhou branku David Kämpf. V brance Calgary potřetí v sezoně dostal přednost David Rittich před Jacobem Markströmem, Flames ale k vítězství v bitvě o Albertu nepomohl, Edmonton zvítězil těsně 2:1. Český gólman však byl vyhlášen první hvězdou utkání.
  7:55

Carolina vstoupila do domácího utkání proti Chicagu lépe a v průběhu prvních dvou třetin si vypracovala dvougólový náskok. Blackhawks však ještě před koncem druhého dějství vyrovnali. Asistencí se na vyrovnávací brance Chicaga podílel útočník Kämpf, který bodoval potřetí v sezoně.

VIDEO: Toronto porazilo Ottawu a dál vede NHL. Češi nebodovali

Třetí část patřila Nečasovi, který nejprve šťastnou brankou v přesilové hře vrátil vedení na stranu Hurricanes a pět minut před koncem rozjel další přesilovkovou akci, po které švýcarský útočník Nino Niederreiter vstřelil vítězný gól Caroliny.

V bitvě dvou tradičních rivalů Edmontonu a Calgary vládli defenzivy. Hráči Flames dokázali ubránit Connora McDavida i Leona Draisaitla, nejproduktivnější hráče soutěže, na vítězství ale stejně nedosáhli. Rittich v brance Calgary předvedl spolehlivý výkon, kryl 23 z 25 střel, ale domácí prohře 1:2 nezabránil. Osmadvacetiletý český gólman tak i nadále čeká na premiérovou výhru v nové sezoně.

Autor:

Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!
Dětský šampon, který neštípe v očích: Přečtěte si!

40 uživatelů eMimina se pustilo do testování jemného šamponu KIND od značky Mádara, který je vhodný pro miminka už od prvních dnů. Jak si šampon...