Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Nestihl snídani, proto nehrál nejlepší hráč Bostonu

Sport

  22:08
BOSTON/PRAHA - V mužstvech kolektivních sportů musí platit určitá pravidla, která se musí dodržovat. Když se poruší, přijde trest. O tom se v úterý přesvědčil také nejproduktivnější hokejista Bostonu Bruins z NHL Tyler Seguin, jenž nestihl snídani a ranní mítink. Na následné utkání pak nebyl nominován.

Boston Bruins (Tyler Seguin) foto: ČTK

"Máme tady nějaká pravidla, která se musí dodržovat. A všichni je ctí," prohlásil stroze generální manažer Bruins Peter Chiarelli. Trest pro Seguina? V dalším zápase nehrál. Prohru s Winnipegem sledoval nejproduktivnější hráč Medvědů pouze z tribuny. Více se k tomu ale nikdo z klubu nevyjádřil.

"Je to už stará zpráva. Dva dny stará zpráva," řekl jen kouč Claude Julien. "Už jsme otočili list a dál to neřešíme. Bohužel jen média z toho dělají příběh. Daň už zaplatil. Dneska bude proti Floridě normálně hrát."

Na výjezdu v kanadském Winnipegu bydlel Seguin se spoluhráčem Jordanem Caronem. "Na pokoj jsme se dostali pozdě (předtím Boston hrát v Pittsburghu - pozn. red.), ale šli jsme spát ve stejný čas. Já se vzbudil jako první a odešel na snídani. Pak byla předzápasová příprava. Snažili jsme se Tylerovi několikrát dovolat, ale nezvedal to," sdělil Caron. "Nebyla to ničí chyba. Podobné věci se prostě stávají," dodal.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!