130 let
Boston Bruins (Tyler Seguin)

Boston Bruins (Tyler Seguin) | foto: ČTK

Nestihl snídani, proto nehrál nejlepší hráč Bostonu

Sport
  •   22:08
BOSTON/PRAHA - V mužstvech kolektivních sportů musí platit určitá pravidla, která se musí dodržovat. Když se poruší, přijde trest. O tom se v úterý přesvědčil také nejproduktivnější hokejista Bostonu Bruins z NHL Tyler Seguin, jenž nestihl snídani a ranní mítink. Na následné utkání pak nebyl nominován.

"Máme tady nějaká pravidla, která se musí dodržovat. A všichni je ctí," prohlásil stroze generální manažer Bruins Peter Chiarelli. Trest pro Seguina? V dalším zápase nehrál. Prohru s Winnipegem sledoval nejproduktivnější hráč Medvědů pouze z tribuny. Více se k tomu ale nikdo z klubu nevyjádřil.

"Je to už stará zpráva. Dva dny stará zpráva," řekl jen kouč Claude Julien. "Už jsme otočili list a dál to neřešíme. Bohužel jen média z toho dělají příběh. Daň už zaplatil. Dneska bude proti Floridě normálně hrát."

Na výjezdu v kanadském Winnipegu bydlel Seguin se spoluhráčem Jordanem Caronem. "Na pokoj jsme se dostali pozdě (předtím Boston hrát v Pittsburghu - pozn. red.), ale šli jsme spát ve stejný čas. Já se vzbudil jako první a odešel na snídani. Pak byla předzápasová příprava. Snažili jsme se Tylerovi několikrát dovolat, ale nezvedal to," sdělil Caron. "Nebyla to ničí chyba. Podobné věci se prostě stávají," dodal.

Autor: Tomáš Vrábel