Neděle 28. dubna 2024, svátek má Vlastislav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Kometa je po bídném startu bez trenéra. Martinec odchází na vlastní žádost

Hlavní trenér Komety Brno Patrik Martinec na střídačce foto: Radim Strachoň, MAFRA

Brněnská Kometa je prvním týmem, na jehož střídačce dochází v nové extraligové sezoně ke změně trenéra. Patrik Martinec po špatném začátku základní části a třech prohrách v řadě odchází na vlastní žádost. „I když se naše cesty rozchází, chtěl bych celé organizaci poděkovat,“ uvedl v prohlášení na klubovém webu.
  12:15

„Když se za svým brněnským angažmá ohlédnu, mrzí mě především výsledek loňského čtvrtfinále a pak samozřejmě nepovedený vstup do letošního ročníku, na základě kterého jsem se rozhodl rezignovat,“ řekl dvaapadesátiletý kouč.

V neděli hokejisté Brna nastoupí na ledě Mladé Boleslavi, které se vstup do nového ročníku také příliš nevydařil. Po třech kolech mají Středočeši dva body za páteční výhru 2:1 v Hradci Králové po samostatných nájezdech. Podle informace iDNES.cz tam brněnský soubor povede zřejmě jeden z dosavadních Martincových asistentů, jimiž byli Jaroslav Modrý, Jiří Horáček a Jiří Otoupalík. Nemusí však jít o trvalé řešení.

Martinec zažil v Kometě první extraligové angažmá v roli hlavního kouče. Dříve byl asistentem ve Spartě a v Českých Budějovicích.

Od předloňského března, kdy střídačku už poněkolikáté opustil majitel klubu Libor Zábranský, byl už třetím trenérem brněnského týmu po Jiřím Kalousovi a Martinu Pešoutovi.

Autoři: ,