130 let
Hlavní trenér Komety Brno Patrik Martinec na střídačce

Hlavní trenér Komety Brno Patrik Martinec na střídačce | foto: Radim Strachoň, MAFRA

Kometa je po bídném startu bez trenéra. Martinec odchází na vlastní žádost

Sport
  •   12:15
Brněnská Kometa je prvním týmem, na jehož střídačce dochází v nové extraligové sezoně ke změně trenéra. Patrik Martinec po špatném začátku základní části a třech prohrách v řadě odchází na vlastní žádost. „I když se naše cesty rozchází, chtěl bych celé organizaci poděkovat,“ uvedl v prohlášení na klubovém webu.

„Když se za svým brněnským angažmá ohlédnu, mrzí mě především výsledek loňského čtvrtfinále a pak samozřejmě nepovedený vstup do letošního ročníku, na základě kterého jsem se rozhodl rezignovat,“ řekl dvaapadesátiletý kouč.

V neděli hokejisté Brna nastoupí na ledě Mladé Boleslavi, které se vstup do nového ročníku také příliš nevydařil. Po třech kolech mají Středočeši dva body za páteční výhru 2:1 v Hradci Králové po samostatných nájezdech. Podle informace iDNES.cz tam brněnský soubor povede zřejmě jeden z dosavadních Martincových asistentů, jimiž byli Jaroslav Modrý, Jiří Horáček a Jiří Otoupalík. Nemusí však jít o trvalé řešení.

Martinec zažil v Kometě první extraligové angažmá v roli hlavního kouče. Dříve byl asistentem ve Spartě a v Českých Budějovicích.

Od předloňského března, kdy střídačku už poněkolikáté opustil majitel klubu Libor Zábranský, byl už třetím trenérem brněnského týmu po Jiřím Kalousovi a Martinu Pešoutovi.

Autoři: vtu, ČTK