Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Přestupní bomba: Kubina odchází do Atlanty, Špaček do Montrealu

Sport

  23:30
PRAHA/NEW YORK - Český hokejový obránce Jaroslav Špaček spojí svou další budoucnost v NHL s Montrealem, s kterým podepsal jako volný hráč tříletou smlouvu na 11,5 milionu dolarů. Pětatřicetiletý olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa zamíří po Floridě, Chicagu, Columbusu, Edmontonu a Buffalu již do šestého klubu v prestižní zámořské soutěži.

Jaroslav Špaček. foto: internet

KUBINA a T. KABERLE

Toronto se postupně zbavuje dvou českých obránců, kteří měli ve smlouvě no-trade klauzuli.

Jako první přišel na řadu dvaatřicetiletý rodák z Čeladné Pavel Kubina, který zamířil do Atlanty. Opačným směrem putují Garnet Exelby a forvard Colin Stuart.

Vítěz Stanley Cupu s Tampou z roku 2004 patří mezi nejlepší české beky v soutěži a v poslední sezoně byl nejvytěžovanějším bekem Toronta. V sezoně 2008/09 bude pobírat plat 5,5 milionů dolarů.

Na odchodu je také Tomáš Kaberle, o kterého se stále zajímá Boston Bruins.

Český hokejový obránce Jaroslav Špaček spojí svou další budoucnost v NHL s Montrealem, s kterým podepsal jako volný hráč tříletou smlouvu na 11,5 milionu dolarů. Pětatřicetiletý olympijský vítěz z Nagana a trojnásobný mistr světa zamíří po Floridě, Chicagu, Columbusu, Edmontonu a Buffalu již do šestého klubu v prestižní zámořské soutěži.

Špaček si polepší oproti předchozímu kontraktu, který mu zajistil během tří let plat ve výši deset milionů dolarů. Za tu dobu odehrál v Buffalu 205 zápasů, v nichž si připsal 98 bodů za 22 přesných zásahů a 76 asistencí.

Ziskem 45 bodů v 81 utkáních posledního ročníku za osm gólů a 37 nahrávek vyrovnal své maximum v zámoří a byl suverénně nejproduktivnějším bekem Sabres.

Buffalo se snažilo se Špačkem dohodnout na prodloužení spolupráce, právě díky poslední povedené sezoně však mohl český zadák vyzkoušet trh s volnými hráči a vybírat si z více možností.

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...