Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Prohra 0:3. Na začátku jsme hráli hodně křečovitě, hodnotil Růžička

Sport

  19:35
PRAHA - Čeští hokejisté poprvé na mistrovství světa prohráli. Rusku podlehli 0:3. „Rozhodly hlavně přesilovky, kde jsme si na můj vkus vytvořili až moc málo šancí,“ řekl pro Lidovky.cz bývalý trenér reprezentace Vladimír Růžička.

Vladimír Růžička se stal novým koučem Hradce Králové. foto: ČTK

Lidovky.cz:Jak hodnotíte průběh utkání?
Myslím si, že v průběhu první třetiny nás Rusové hodně přebruslovali a byli hodně na puku. My jsme naopak ze začátku hráli dost krečovitě, v průběhu zápasu jsme ale měli i smůlu, když kluci dvakrát trefili tyčku. Výborně zachytal Andrej Vasilevskij.

Lidovky.cz: Přišlo vám, že Rusové hráli jinak než v předchozích zápasech?
Rozhodně. Ty předešlé dva zápasy brali jako povinnost, v tomto duelu poprvé ukázali svoji opravdovou sílu. K zápasu s námi přistupují Rusové vždycky hodně zodpovědně. Bylo vidět, že si výsledek 2:0 poctivě bránili a nepouštěli se do zbytečných akcí.

Lidovky.cz: Jaký byl dnes hlavní rozdíl mezi Čechy a Rusy?
Rozhodly hlavně přesilovky, v nichž jsme si na můj vkus vytvořili až moc málo šancí. Rusové nás navíc v první polovině zápasu výrazně přebruslili, dobře kombinovali a byli důrazní v soubojích, což vyústilo ve vstřelené branky. Rusové potvrdili, že mají hodně kvalitní mužstvo, které bude patřit k hlavním favoritům.

Zleva Jan Kovář z ČR, brankář Ruska Andrej Vasilevskij a Jakub Vrána z ČR.
Nikita Gusev z Ruska (vzadu druhý zleva) stříllí gól. Vpředu je překonaný český...


Lidovky.cz:
V čem byla Sborná jiná oproti Švédům, které Češi porazili 5:2?
Rusové se o dost více drželi na puku a měli o dost lepší pohyb než Švédové. Ty jsme naopak dokázali přebruslit a vlastně i přehrát.

Lidovky.cz: K mužstvu se má připojit Milan Gulaš, v čem může českému mužstvu pomoct?
Milan je kvalitní hráč, který umí dobře nahrát i dát gól, takže si myslím, že je to dobrá posila. Obecně si myslím, že do dalších zápasů budeme mít velikou sílu vepředu.

Autor: