Čtvrtek 16. května 2024, svátek má Přemysl
130 let

Lidovky.cz

Slovan by permanentkami vyprodal stadion, o tom Češi jen sní

Sport

  15:25
PRAHA - Bratislava se může právem titulovat hokejovým městem. Slovan poté, co se přesunul z extraligy do KHL, strhl obrovskou vlnu pozornosti. Dokonce tak silnou, že mohl lístky na své domácí zápasy dražit, nebo vyprodat desetitisícovou arénu permanentními vstupenkami.

Slovan Bratislava foto: ČTK

Už nyní, v první polovině června, prodal téměř pět tisíc celosezonních vstupenek na nadcházející ročník KHL. Další ale do oběhu neuvolní, i když by o ně zájem byl. "Jsme na tom jako velké západoevropské fotbalové kluby nebo Montreal či Toronto z NHL. Kdybychom stadion zaplnili ale jen permanentkami, o hokejový zážitek by přišlo několik tisíc dalších fanoušků. To nechceme," řekl LN marketingový ředitel klubu Milan Vajda.

Pro srovnání: rival Slovanu pražský Lev prodal permanentek přibližně tisíc.

Slovan v minulé sezoně vyprodal pětadvacet ze šestadvaceti utkání v premiérovém ročníku KHL. Fanoušky má po celé zemi, neboť je vnímám jako velvyslanec slovenského hokeje v kontinentální lize. Aukcemi lístků pak vydělal přibližně třicet milionů korun, po větší kritice je ale už neplánuje, prý by se měly uskutečnit jen ojediněle.

INFOGRAFIKA

Grafika: Slovan Bratislava.

Slovan Bratislava lístky dokonce dražil.

V situaci, kdy by pravidelně vyprodávala stadion, je v Česku jen Kometa Brno. Její stadion má však kapacitu pouze 7200 míst, přes pět tisíc permanentek ale na uplynou sezonu prodala. Nejvyšší průměrnou návštěvnost mají v české extralize pravidelně Pardubice, jejich celosezonní vstupenky si v posledních čtyřech letech v průměru koupilo 5700 fanoušků, přestože je kapacita arény přes 10 tisíc míst.

"Vyprodat celou halu permanentkami je snem každého klubu, ale v současné ekonomické situaci v České republice je to pro nás nemožné," přiznal mluvčí východočeského klubu Jan Hrabal.

Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA
Rozdáváme samoopalovací fluid ZDARMA

Toužíte po dokonalé letní barvičce bez rizika spálení? Vyzkoušejte lehký přírodní samoopalovací krém na obličej i tělo od Manufaktury. Zapojte se...