Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Strašidelný náraz na mantinel místo srážky se soupeřem

Sport

  15:00
PHILADELPHIE/PRAHA - Při tom pohledu celé Wells Fargo Center ztichlo. Obrovitý bek Bostonu Adam McQuaid chtěl tvrdě srazit u vlastní branky kapitána domácí Philadelphie Flyers Mikea Richardse. Jenže zkušený Kanaďan se svému soupeři hbitě uhnul a McQuaid v nekontrolovatelném pádu narazil hlavou do mantinelu a následně zůstal nehybně ležet na ledě. Z něj ale po pár minutách odešel i bez pomoci nosítek...

Adam McQuaid jen zázrakem vyvázl z hrůzostrašné situace bez zranění. foto: www.youtube.com

Při tom pohledu musí zamrazit a člověku proběhnou hlavou myšlenky, co všechno by se mohlo stát. Vždyť na probíhajícím MS na Slovensku trefil lotyšský obránce Arturs Kulda v na prvním pohled nevinném a tvrdém zákroku českého beka Radka Martínka, který se ale následně zkácel k ledu a podle lékařů bojoval o život.

V závěru první třetiny druhého semifinálového zápasu play off Východní konference bylo od prvního okamžiku jasné, že se o "nevinný" náraz nejedná. Bek Bostonu Adam McQuaid chtěl u vlastní branky ukončit kličkování domácího kapitána Mikea Richardse srážkou a naražením na mantinel.

Jenže vůdce "Letců" se soupeři jen nepatrně uhnul a zpevněný stokilový obr se v ten okamžik řítil hlavou na mantinel. "Takové momenty jsou strašidelné, i když si za to mohl sám," kroutil hlavou po zápase spoluhráč McQuaida Andrew Ference. "Doufám, že bude v pořádku," dodal potom za všechny.

Přání jeho i fanoušků se mu nejspíše splní. I přes děsivý náraz, kdy se McQuaid propnul v dosti krkolomné pozici, dokázal odjet z ledu po zhruba třech minutách po svých za pomoci parťáka Cháry. Zápas, ve kterém nakonec jeho spoluhráči vyhráli zásluhou branky Davida Krejčího 3:2 v prodloužení a v sérii vedou již 2:0, sice nedohrál, vážnější zranění ale vyšetření v nemocnici neodhalila.

"Adam se s námi vrátil do Bostonu a čekají jej další vyšetření. Zatím žádné podrobnosti nevím, pokud to bude jen trochu možné, v následujících hodinách sdělíme médiím další podrobnosti," uklidnil fanoušky "medvědů" kouč Claude Julien.

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.