Pondělí 6. května 2024, svátek má Radoslav
130 let

Lidovky.cz

Švédské 'Monstrum' a český strašák z MS bude hrát za Toronto

Sport

  14:35
TORONTO/PRAHA - VIDEO - Kanadský hokejový klub získal další posilu. Do brankoviště získali k Vesu Toskalovi z Finska dalšího seveřana - švédského obra Jonase Gustavssona. Téměř dvoumetrový objev letošního mistrovství světa podepsal v mecce hokeje dvoucestnou smlouvu na jeden rok za 810 tisíc dolarů (+ 90 tisíc bonusy).

Vítej NHL, jakoby říkal švédský brankář Jonas Gustavsson. foto: AFP

JAK GUSTAVSSON DEPTAL STŘELCE VE ŠVÉDSKÉ LIZE:

Jedna povedená sezona ve švédské lize a bronzová medaile z letošního hokejového mistrovství světa stačila brankáři Färjestadu Jonasi Gustavssonovi ke smlouvě v NHL.

Bezmála dvoumetrový gólman, který nebyl nikdy draftován, a  kterému v rodné zemi neřeknou fanoušci jinak než "Monstrum", se dohodl na jednoleté smlouvě se slavným Torontem Maple Leafs. "Jeho čísla z poslední sezony ve Švédsku a výkony na MS proti Česku a USA nás dostatečně přesvědčili o jeho kvalitách," řekl na adresu čtyřiadvacetiletého brankáře generální manažer Toronta Briab Burke.

"Navíc je to charakterní člověk a skvělý profesionál," připomněl, že Gustavsson podával výtečné výkony během světového šampionátu, přestože měl v té době v nemocnici nemocnou maminku. Gustavsson se stal také v poslední sezoně nejlepším brankářem švédské Elitserien a jako první po třech letech stlačil průměr inkasovaných branek na zápas pod dvě celé. Nyní se na jeho kousky může těšit nejslavnější hokejová liga světa.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!