Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Také Češi vyhráli až po nájezdech

Sport

  21:11
QUÉBECK - Bělorusové měli sice v nohách včerejší zápas proti Rusům, který se rovněž rozhodoval až na najázdy, ale nebylo to na nich znát. Pevná obrana dostala Čechy do úzkých a až samostatné nájezdy musely rozhodnout o naší výhře.

Rolinek dává gól bruslí. foto: ČTK

Český tým potřeboval dnes k jistě postupu do čtvrtfinále alespoň bod, ale naši dnes rozhodně nečekali, že o něj budou muset tak vehementně bojovat. Bělorusové opět se skvělým gólmanem nám zatopili stejně jako den předtím Rusům. Češi se tak mohli radovat až po nájezdech.

Atmosféru ještě rozvířil úsměvným momentem rolbař, kterému se před nájezdy nepovedlo upravit plochu a musel být vystřídán druhým strojem.

Výsledek:

Česká republika - Bělorusko 3:2 po sam. nájezdech (0:1, 1:0, 1:1 - 0:0) 
Branky a nahrávky: 37. Rolinek (Irgl, Plekanec), 54. Kotalík (Plekanec), rozhodující sam. nájezd Kotalík - 19. Čupris (Salej, Meleško), 50. A. Kosticyn (Denisov). Proměněné nájezdy: Vrbata, Kotalík - Meleško. Neproměněné nájezdy: Eliáš - A. Kosticyn, Grabovskij. Rozhodčí: Pellerin (Kan.), Rönn (Fin.) - Schröter (Něm.), Semjonov (Est.). Vyloučení: 3:3, navíc Erat (ČR) 10 min. Bez využití. Diváci: 7000.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.