Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Útočník Kolář končí ve Slavii, vrací se do ruského Nižněkamsku

Sport

  18:00
PRAHA - Jen velmi krátce pobyl v hokejové Slavii útočník Jan Kolář. Po pouhých pěti startech v kádru Pražanů, kde byl na měsíčním hostování z Pardubic, končí a vrací se do ruského Nižněkamsku. Do týmu Kontinentální ligy odešel již v roce 2012 s Petrem Koukalem, ale kvůli zranění za Neftěchimik odehrál jen šest utkání. Slavia potvrdila jeho odchod na klubovém webu.

Hokejista Jan Kolář (vpravo) ze Slavie foto: ČTK

Kolář s tehdejším kapitánem Koukalem patřili k hlavním strůjcům loňského pardubického titulu. Oba následně zamířili do Nižněkamsku, ale zatímco Koukal v klubu zůstal a dostal novou dvouletou smlouvu, Kolářovo zranění ramena ukončilo jeho sezonu už po šesti zápasech, v nichž si připsal čtyři body (1+3). Prodloužení angažmá se nedočkal. Nyní se chce ruský klub pokusit o obnovu spolupráce sehrané dvojice. "Lze říci, že se už zcela uzdravil. Počítáme, že bude hrát s Koukalem, svým dlouholetým kamarádem," potvrdil záměry Nižněkamsku generální ředitel klubu Rafik Jakubov pro server business-gazeta.ru.

"Měl by brzy dorazit do Nižněkamsku, nyní se řeší jeho víza," uvedl Jakubov. V létě si dvaatřicetiletý Kolář nevybojoval kontrakt v Rize a nový ročník začínal v Pardubicích. Během sezony si v 11 startech připsal sedm bodů za šest gólů a jednu nahrávku. Ve Slavii nastupoval v první útočné formaci a klub měl zájem o prodloužení vzájemné spolupráce. "Uvidíme v nejbližších dnech, ale nějakou náhradu asi budeme hledat," řekl  trenér a sportovní manažer pražského celku Vladimír Růžička.

Autoři: ,

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...