Sobota 27. dubna 2024, svátek má Jaroslav
130 let

Lidovky.cz

Sport

Vaněček po čtyřech trefách musel střídat, Washingtonu k výhře nestačily ani čtyři Ovečkinovy body

Vítek Vaněček střídal foto: ČTK

New York - Ruský kanonýr Alexandr Ovečkin neodvrátil čtyřmi body za dvě branky a stejný počet asistencí domácí porážku hokejistů Washingtonu v dnešním utkání NHL s Philadelphií 4:7. V brance Capitals nastoupil opět od začátku český nováček Vítek Vaněček, ale v 37. minutě za stavu 3:4 jej vystřídal Craig Anderson. Flyers pomohl k vítězství hattrickem Scott Laughton.
  21:51

Útočník Jakub Voráček v barvách vítězů nebodoval a vyšel naprázdno poprvé za sebou. V týmu Capitals chyběl v souvislosti s protokolem opatření proti šíření nemoci covid-19 forvard Jakub Vrána, který už v sobotu s Washingtonem netrénoval.

V čase 11:11 otevřel v přesilové hře skóre Ovečkin a v 17. minutě zvýšil Tom Wilson. Za 117 sekund poprvé kapituloval Vaněček, z dorážky do odkryté branky zamířil Laughton. Střelec večera se ve 23. minutě prosadil podruhé střelou z levé strany z úhlu poté, co předtím stihl Vaněček vypíchnout puk Joelu Farabeemu.

O chvíli později vrátil Capitals vedení kapitán Ovečkin, ale Philadelphia od 28. do 37. minuty otočila stav. Českého gólmana prostřelil bombou z pozice mezi kruhy Robert Hägg a z dalšího rychlého protiútoku se trefil z levého kruhu James van Riemsdyk. Vaněček inkasoval čtyřikrát ze 14 střel a nahradil jej Anderson.

Capitals 57 sekund před koncem druhé části vyrovnali díky Nicklasi Bäckströmovi, ale závěrečné dějství patřilo Philadelphii. Hned po 31 vteřinách získal vedení Sean Couturier, v 58. minutě dovršil hattrick z dorážky Laughton a výsledek zpečetil 82 sekund před koncem při power play do prázdné branky opět Couturier.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!