Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Čechova vítězná hokejová premiéra. Vychytal rozhodující nájezd, zaujal svoji maskou

Sport

  22:13
Guildford - Bývalý fotbalový gólman Petr Čech vyměnil kopačky za brusle a v neděli si odbyl premiéru ve čtvrté anglické hokejové soutěži. Navíc to bylo vítězné „poprvé“, 37letý brankář pomohl Guildfordu k výhře 3:2 po nájezdech a kromě dovedností zaujal také svou maskou.

Petr Čech v brance týmu Martina Havláta. foto: MAFRA - Anna Vavríková

Na jedné straně znak Chelsea, na druhé Arsenalu, vepředu portrét Dominika Haška. Dva londýnské fotbalové velkokluby, v nichž si legendární gólman zachytal v Premier League, jsou společně s hokejovou legendou hlavním motivem Čechovy nové hokejové masky. Tu pro něj připravil sám David Gunnarsson, věhlasný tvůrce, jehož práce zdobí helmu každého uznávaného brankáře v NHL.

V ní si Čech s největší pravděpodobností nezachytá, nicméně i ve čtvrté anglické lize způsobil jeho debut obrovský poprask. Stejně jako idol Hašek nastoupil Čech v dresu s číslem 39 a v utkání se Swindonem rozhodně nefiguroval jen coby atrakce utkání, které by jinak zůstalo stran mediálního zájmu.

Guildfordu pomohl za vyrovnaného stavu 2:2 dotáhnout střetnutí až do samostatných nájezdů, v nichž vychytal rozhodující pokus a byl vyhlášen hráčem utkání. Takové ocenění se sice nabízelo nehledě na výsledek, poslední podpis pod výhrou ale udělala právě bývalá brankářská jednička české fotbalové reprezentace.

Není přesně jasné, jak často bude Čech hájit branku hokejistů Guildfordu, neboť má pracovní povinnosti coby poradce fotbalové Chelsea. „Chci ale nastoupit do tolika zápasů, kolik mi to čas dovolí,“ slíbil fandům během týdne, kdy oznámil nečekanou dohodu s hokejovým klubem.

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...