Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Columbus vyřadil hvězdné Toronto a postoupil do prvního kola play off NHL

Hráči Columbusu slaví postup do play off NHL. foto: ČTK/AP

Toronto/Edmonton - Hokejisté Columbusu porazili Toronto v rozhodujícím utkání kvalifikace 3:0, sérii vyhráli 3:2 a postoupili do prvního kola play off NHL. Dallas zdolal ve skupině o umístění St. Louis 2:1 po nájezdech a do vyřazovací části půjde v Západní konferenci ze třetího místa.
  7:25

Columbus se ujal vedení v sedmé minutě nenápadnou střelou Zacha Werenského od modré čáry. Puk se do branky dostal od chráničů bránícího Tysona Barrieho. Aktivnější Toronto mohlo v závěru úvodní třetiny vyrovnat: John Tavares měl před sebou odkrytou branku, ale trefil tyč. Druhý gól přidal v 52. minutě Liam Foudy, který střelou z ostrého úhlu našel volné místo v postoji Frederika Andersena.

Toronto v předchozím duelu prohrávalo ještě v 57. minutě 0:3, ale třemi góly při hře bez brankáře vyrovnalo a v prodloužení rozhodlo. Tentokrát si už Columbus nenechal proklouznout postup mezi prsty a kapitán Nick Foligno zpečetil výhru při power play. Hrdina utkání Joonas Korpisalo kryl 33 střel a podruhé v sérii udržel čisté konto.

Columbus se v prvním kole utká s Tampou Bay, kterou minulý rok vyřadil z pozice velkého outsidera nečekaně hladce 4:0 na zápasy.

St. Louis v souboji dvou týmů, které byly v tabulce skupiny o umístění po dvou prohrách bez bodu, otevřel skóre z první šance. Střelou z mezikruží se prosadil Robert Thomas. Dallas vyrovnal až 31 sekund před koncem třetí třetiny, když ranou zpoza levého kruhu zamířil přesně Joe Pavelski. V nájezdech uspěl pouze Denis Gurjanov.

Oba finalisté minulého ročníku St. Louis i Boston vedli před přerušením základní části v březnu své konference, ale v bojích o umístění prohráli všechny tři zápasy. St. Louis se tak střetne v úvodním kole s Vancouverem, Dallas změří síly s Calgary.

Výsledky kvalifikace NHL:

Východní konference (Toronto):

Kvalifikace play off - 5. zápas:

Toronto - Columbus 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)

Branky: 7. Werenski, 52. Foudy, 60. N. Foligno. Střely na branku: 33:22. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Korpisalo, 2. Werenski, 3. Foudy (všichni Columbus). Konečný stav série: 2:3.

Západní konference (Edmonton):

O nasazení do play off:

St. Louis - Dallas 1:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:0, 0:1 - 0:0)

Branky: 4. Thomas - 60. Pavelski, rozhodující sam. nájezd Gurjanov. Střely na branku: 22:38. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Allen (St. Louis), 2. Pavelski, 3. Chudobin (oba Dallas).

Autor:

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!