Neděle 12. května 2024, svátek má Pankrác
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Pastrňák udělal zdravotní sestře a jejímu synovi nádherné Vánoce. Daroval jim nové auto

David Pastrňák daroval čtyřletému chlapečkovi hokejovou výstroj, jeho matce pak drahé auto foto: nhl.com

Video
Hokejista David Pastrňák se před pár dny stal nejlepším českým sportovcem roku a ukázal, že si tento titul zaslouží nejen díky výkonům, ale také kvůli své štědré povaze. Zdravotní sestře se rozhodl věnovat auto, které vyhrál za to, že byl v lednu vyhlášen nejužitečnějším hráčem při Utkání hvězd.
  18:17

V Bostonu si jeho hokejových parádiček nemůžou vynachválit, ale český útočník září i mimo ledovou plochu. Poté, co dostal od sponzorů vozidlo Honda CR-V Hybrid, jehož cena začíná na 800 tisících korun, rozhodl se jej nenechat. Chtěl ho darovat někomu, kdo ho bude potřebovat víc.

Útočník Bostonu Bruins David Pastrňák ovládl anketu před druhou Ester Ledeckou.
David Pastrňák s trofejí pro vítěze ankety Sportovec roku 2020.

Společně se zástupci Bostonu Bruins před Vánoci našli vhodnou adeptku. V bostonské nemocnici totiž pracuje Kaitlin Hagstromová, fanynka Bruins a hlavně zdravotní sestra, která pomáhá v boji s koronavirem. Navíc je svobodná matka. „Mě také vychovala svobodná matka, takže vím, jak moc je to těžké. Mám před vámi velký respekt,“ vzkázal sestřičce v natočeném videu.

Hagstromová byla takovým štědrým darem viditelně zaskočená. „Co se tady děje? Auto pro mě? Děláte si srandu? Panebože! Jsem teď opravdu v šoku,“ nechápala.

David Pastrňák daroval čtyřletému chlapečkovi hokejovou výstroj, jeho matce pak drahé auto

„Tohle je opravdu úžasné, vůbec jsem to nečekala,“ řekla dojatě, když od týmového maskota přebírala klíčky od svého nového vozu. A to nebylo všechno. Hagstromová má totiž ještě čtyřletého syna. Ten od Pastrňáka navíc dostal podepsaný dres, hokejku a brusle. Nechá se inspirovat a stane se z něj za pár let nová posila Bostonu Bruins?