Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Pavelec zneškodnil Jágra a vychytal výhru

Sport

  7:11
FILADELFIE - Po pětidenní přestávce kvůli Utkání hvězd se v úterý znovu rozeběhla zámořská NHL. Z českých hokejistů zazářil ve 13 zápasech zejména brankář Ondřej Pavelec, který vychytal výhru Winnipegu 2:1 po samostatných nájezdech na ledě Philadelphie.

Jaromír Jágr se po zranění vrátil do Philadelphia Flyers´. foto: ČTK

Český gólman byl vyhlášen druhou hvězdou večera, když zneškodnil 27 střel a všechny tři penalty, včetně pokusu Jaromíra Jágra. Ten při svém návratu po zranění třísel odehrál necelých 17 minut a připsal si asistenci na jediný gól Flyers, který v 16. minutě vstřelil v přesilové hře Brayden Schenn.

Hostujícím Jets se podařilo vyrovnat na začátku druhé třetiny a pak už se spolehli na výkon Pavelce. Ten zazářil především ve třetí třetině, kdy odolal tlaku Letců, kteří v poslední dvacetiminutovce přestříleli hosty v poměru 13:4. O výhře Winnipegu pak rozhodl v třetí sérii nájezdů Bryan Little.

Útočník Jiří Hudler se svým šestnáctým gólem v sezoně zasloužil o výhru Detroitu 3:1 v Calgary. Český kanonýr vstřelil vítěznou branku, když v 52. minutě dostal svůj tým do vedení 2:1, skóre zápasu pak o čtyři minuty později uzavřel Drew Miller.

ČTĚTE TAKÉ:

Martin Erat se jednou asistencí podílel na velkolepém obratu Nashvillu, který v Minnesotě prohrával ještě ve 48. minutě 1:4, nakonec ale zvítězil 5:4. Rozhodující gól vstřelil 21 sekund před koncem třetí třetiny Mike Fisher, který byl na začátku 58. minuty autorem i vyrovnávací branky na 4:4.

Podobný obrat se povedl i hokejistům Pittsburghu, kteří stále bez zraněného kapitána Sidneyho Crosbyho rovněž prohrávali v Torontu ve 48. minutě 1:4, nakonec ale zvítězili 5:4 po samostatných nájezdech. Hlavním strůjcem úspěchu Tučňáků byl Jevgenij Malkin, který 7 sekund před třetí sirénou vyrovnal a poté proměnil i rozhodující nájezd.

Autoři: ,

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...