Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Rekordy, třeste se. Hübl pokračuje: Nechceš si s námi ještě sezonu zahrát? Tak jo

Dohrávka 1. kola hokejové extraligy: HC Verva Litvínov - HC Vítkovice Ridera, 26. ledna 2021 v Litvínově. Viktor Hübl z Litvínova se raduje z gólu. foto: ČTK

Aktualizováno
Litvínov - Hokejový útočník Viktor Hübl se dohodl na nové roční smlouvě s Litvínovem.Dvaačtyřicetiletý centr tak může zaútočit na další rekordy v domácí nejvyšší soutěži. Hüblovi chybí 30 startů k vyrovnání maxima obránce Petra Kadlece a 31 bodů k dostižení nejproduktivnějšího hráče Petra Lešky.
  14:21aktualizováno  14:39

„Jsme rádi, že se Viktor rozhodl pokračovat ve své bohaté kariéře. Bavili jsme se o jeho budoucnosti už v průběhu sezony. Rozhodnutí bylo především na něm. Je to pro nás skvělá zpráva, že naše klubová legenda přidá další sezonu v našem dresu,“ uvedl v tiskové zprávě generální ředitel litvínovské Vervy Pavel Hynek.

Chomutovský odchovanec Hübl se může těšit na 23. sezonu v extralize a devatenáctou v barvách Litvínova. Sedmkrát byl jeho nejproduktivnějším hráčem a povedlo se mu to i v minulém ročníku, kdy v 51 zápasech základní části nasbíral 37 bodů za 14 branek a 23 asistencí. V předkole play off proti Hradci Králové kvůli disciplinárnímu trestu odehrál jen dvě utkání a nebodoval.

„Chtěl bych ještě s Litvínovem zažít něco pěkného. Bylo to celkem rychlé rozhodnutí i vzhledem k zájmu trenérů a vedení klubu. Mám chuť hrát, cítím se dobře, tak jsme si zase plácli a v Litvínově budu pokračovat i v další sezoně,“ uvedl Hübl, který v roce 2015 pomohl Litvínovu k historickému titulu.

„Je to velmi dobrá zpráva pro nás všechny a celou litvínovskou organizaci. O Viktorovi už toho bylo řečeno hodně. Je ikonou klubu a celé extraligy. Drží devět rekordů v nejvyšší soutěži, což hovoří za vše. Ve svém věku je velmi platný hráč na ledě i v kabině. Jsme moc rádi, že se Viktor rozhodl pokračovat a povede Litvínov jako kapitán i v další sezoně,“ pochvaloval si hlavní trenér Vladimír Országh.

Fanoušci Litvínova vyvěsili před utkáním s Hradcem transparent na podporu...
Dohrávka 50. kola hokejové extraligy: HC Oceláři Třinec - HC Verva Litvínov, 4....

Hübl, který v extralize hrál také za pražskou Slavii a České Budějovice, sehrál celkem 1220 utkání a nasbíral 878 za 394 branek a 484 asistencí.

Překračuje různé milníky klubové historie, samostatné české extraligy i celé historie i v součtu s federální ligou. Sehrál druhý nejvyšší počet zápasů po bývalém obránci Slavie a Plzně Kadlecovi (1250 utkání) a útočí i na Lešku, který kraluje s 909 body za 281 gólů a 628 asistencí z 1156 zápasů.

V lednu překonal s 691 body v litvínovském dresu legendu Ivana Hlinku. Pokořil také rekord Richarda Krále v počtu bodů v základní části české nejvyšší soutěže. Je držitelem devíti rekordů v základní části samostatné české soutěže.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!