Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Sport

VIDEO: Zákrok z říše snů. Fleury odmítl neuvěřitelným skokem vyrovnání Toronta v závěru

Marc-Andre Fleury zastavil svým skvělým zákrokem vyloženou šanci Toronta. foto: Reuters

Las Vegas - Že patří Kanaďan Marc-André Fleury k nejlepším brankářům historie NHL, o tom nelze pochybovat. V noci na středu předvedl další brilantní zákrok lapačkou. Ve chvíli, kdy se zdála záchrana téměř nemožná, úchvatným skokem v závěru třetí třetiny udržel těsné vedení hokejistů Vegas nad Torontem.
  14:08

Necelé čtyři minuty před koncem utkání vystřelil zleva torontský Ilja Michejev do tyče, od ní se puk odrazil doprava k volnému Nicu Petanovi. Ten bekhendem ihned vystřelil do odkryté klece, jenže ani pohotová reakce nestačila. Fleury byl rychlejší. Golden Knights díky tomu vyhráli 4:2.

„To byla sranda,“ culil se Fleury v šatně. „Ale taky štěstí kvůli té tyčce. Jsem rád, že jsem ji mohl odčinit. Takové chvíle si musíte užívat s úsměvem na tváři. Myslím, že pro gólmana jsou tyhle momenty jako góly pro útočníky. Pro to hraju.“

„Úžasné, hotový akrobat. Snaží se o záchranu do poslední chvíle, což jako kouč od něj očekáváte,“ chválil trenér Gerard Gallant.

Co víc, Fleury si připsal 31 zákroků a především 450. výhru v kariéře. Jen šest brankářů bylo a zatím je lepších: Martin Brodeur (691), Patrick Roy (551), Roberto Luongo (489), Ed Belfour (484), Curtis Joseph (454) a stále aktivní Henrik Lundqvist (453).

„Už jsem to řekl mnohokrát, v kariéře jsem měl velké štěstí na opravdu skvělé týmy. Snad budu ve výhrách pokračovat,“ doufá Fleury.

A předhoní newyorského Lundqvista? S velkou pravděpodobností, neboť Rangers tuhle sezonu spíše prohrávají, zatímco Golden Knights živí ambice na play off. Minimálně v dalších měsících uvidíte jejich přetahovanou.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!